Laura Codruța Kovesi a ajuns în funcția de procuror-șef european pe 19 septembrie, după ce ambasadorii statelor membre ale UE au votat în favoarea ei. Cu 17 voturi ”pentru” din totalul de 22 de voturi exprimate, Kovesi a ajuns prima persoană care ocupă această funcție. Despre viața sportivă pe care a trăit-o în adolescență, Kovesi a acceptat să vorbească zilele trecute într-un interviu acordat fostului mare jucător al Stelei și al echipei naționale de baschet, Virgil Stănescu. 

Citeste si: VIDEO| Kovesi, blocată timp de 20 de ore pe aeroport! Procurorul şef european cere despăgubiri: "Am fost 181 de pasageri, unii erau cu bebeluși"

”Baschetul este cel mai frumos sport, în opinia mea. Eu la început, în clasa I, am făcut atletism, eram foarte energică, apoi în clasa a doua am trecut la baschet. Practic, din clasa a doua până la 22 de ani am practicat acest sport! Atunci m-am oprit, era și greu, că trebuia să studiez mult în acei ani.. Eu la club jucam pivot, dar la echipa națională de cadete, cu care am devenit vicecampioană europeană la Timișoara, în 1989, eram extremă stânga!”, și-a amintit cu plăcere fosta șefă DNA. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

”Făceam cantonamente la Păltiniș, prima zi era frumoasă, după aceea, cu trei antrenamente pe zi, eram foarte obosite, nu ne mai simțeam picioarele. Nu erau echipamentele de acum, ne pregăteam cu teniși de la Drăgășani, de multe ori nu aveam apă caldă, ne spălam și ne săpuneam cu apă rece, iarna, iar când ajungeam la oraș și făceam o baie normală nu credeam că mai există apă caldă pe Pământ!”, a rememorat Kovesi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si