Situația se repetă la DGASPC Giurgiu. Angajații au rămas din nou fără salarii

Angajații din cadrul Protecției Copilului nu și-au primit salariile pe luna trecută. Ei s-au mai confruntat cu o situație asemănătoare, atunci când timp de câteva luni bune nu și-au primit salariile. Oamenii revoltați au organizat diferite proteste.

Author: Georgiana Balaban marți 13 octombrie 2020 , 18:52

dgaspc giurgiu fără salarii
Angajații au organizat o grevă japoneză în urmă cu doar câteva luni.[Sursa foto: Captură KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

890 de salariați nu și-au primit salariile. Oamenii anunță că vor face din nou greva japoneză.

Conform Sindicatului pentru Protecția Copilului Giurgiu, începând cu luna septembrie 2020, fondurile necesare plății salariilor pentru 890 de salariați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu s-au epuizat, astfel că giurgiuvenii nu și-au primit salariile pe data de 12 septembrie.

Oamenii se confruntă cu această situație dramatică, încă de la începutul lunii aprilie, când plata salariilor nu a fost efectuată. Salariații au organizat diferite proteste la care au fost chemate și televiziunile. Într-un final, oamenii și-au recuperat salariile din lunile anterioare, însă acum situația se repetă. Angajații merg zilnic la serviciu, însă fără a fi plătiți. Oamenii susțin că au acasă familii care trebuiesc întreținute, mai ales că pe data de 14 septembrie copiii au început noul an școlar.

dgaspc giurgiu fără salarii
Comunicat DGASPC Giurgiu.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Aproape o mie de salariați nu-și primesc banii deși merg la serviciu

Angajații au mai organizat un protest și pe data de 16 iunie pentru a-și cere drepturile. Moment în care Președintele Consiliului Județean, Marian Mina, s-a aflat în mijlocul mulțimii. O mie de oameni au ieșit la protest atunci, în Giurgiu. Asistenții sociali nu-și primiseră salariile de mai bine de două luni.

dgaspc giurgiu fără salarii
Comunicat de presă - Protecția Copilului.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: „Nu am putut trăi cu ideea că l-am abandonat la 3 ani”. Mesajul de adio trimis de Cristian Stănilă, înainte de a se sinucide, în Vrancea- kanald.ro

Citeste si: „Mami, vino te rog că nu mai pot” Strigătul disperat al lui Alexandru către mama sa, înainte să moară! Tânărul s-a stins chiar sub ochii celei ce i-a dat viață- wowbiz.ro

O mie de oameni au ieșit și au protestat atunci în fața instituției pentru Protecția Copilului.

Președintele Consiliului Județean, Marian Mina, a declarat pentru RTV că Guvernul a virat banii pentru plata salariilor doar până în luna aprilie și că tot ce se întâmplă nu are legătură cu pandemia.

Situație critică la DGASPC Giurgiu

„Banii alocați de Guvernul României pentru bugetul Giurgiu au fost doar până la sfârșitul lunii aprilie. Este doar o consecință a felului în care au înțeles cei din Guvernul României să aloce bani. În momentul când noi am văzut bugetul în luna ianuarie, la Consiliul Județean am tras primul semnal de alarmă. Am sperat să nu ajungem în această situație cu banii. Am alocat sume de bani celorlalte direcții când am văzut starea de urgență cu promisiunea fermă de la Guvern că îi vom primi înapoi.” a declarat Marian Mina.

La mai bine de trei luni de la acest protest, oamenii își strigă nemulțumirile din nou. Salariații se confruntă cu aceeași situație. Plata salariilor a fost întreruptă pe luna septembrie.

Citeste si: „Eram la filmări”. Cutremurător! De ce nu a mers Alina Pușcaș la înmormântarea tatălui său. Vedeta a ținut totul bine ascuns, mai bine de patru ani- kfetele.ro

Citeste si: Hande Erçel și impresarul Hakan Sabancı formează cel mai nou cuplu: ”Totul merge bine, venim din vacanță”. Cum arată bărbatul care i-a furat inima faimoasei actrițe- radioimpuls.ro

„Rușine să vă fie! Muncim pe datorie!” au adăugat salariații neplătiți.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si