Umilință pentru dictatorul Lukașenko, aliatul nr. 1 al lui Putin

Statul Belarus este principalul aliat al Rusiei în războiul declanșat în Ucraina: de aici a pornit invazia rusă către Kiev, iar dictatorul Alexandr Lukașenko a cerut să participe la negocierea unui acord de pace, după ce s-a pronunțat în repetate rânduri cu privire la victoria "inevitabilă" a lui Putin în "operațiunea specială" din țara vecină. 

Author: Sorin Negru luni 11 aprilie 2022 , 13:21

Problemele se țin lanț de capul lui Alexandr Lukașenko

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Belarusul s-a abținut să partipe direct la conflictul armat, însă datele care vin din teren îl pun într-o lumină proastă pe Lukașenko.

Astfel, cel puțin 4 formațiuni de voluntari  din Belarus participă în război de partea Ucrainei, informează presa de la Kiev.

Citeste si: Liderul cecen Ramzan Kadîrov spune că a primit ordin de la Putin să cucerească Kievul

Potrivit Nexta TV, aproximativ 500 de soldați voluntari din Belarus luptă deja de partea Ucrainei împotriva Rusiei lui Putin. "În acest moment, este cel mai mare contingent național din legiunea internațională a Ucrainei", informează sursa citată.

Lukașenko a încasat o crosă în față la un meci de hochei

Zilele trecute, Alexandr Lukașenko, în vârstă de 67 de ani, a încasat o lovitură de crosă în față și a avut nevoie de îngrijiri meddicale. Un împătimit al sportului pe gheață, aliatul lui Putin participă din când în când în meciuri demonstrative, așa cum a fost cazul și acum, la o partidă dintre echipa sa și o echipă din regiunea capitalei Minsk.

Potrivit Timpul.md, șeful statului Belarus a primit imediat îngrijiri medicale și i s-a aplicat un plasture în zona bărbiei, însă a continuat partida:

Belarus, aliatul nr. 1 al Rusiei în agresiunea împotriva Ucrainei

Liderul din Belarus Alexandr Lukașensko a solicitat recent ca țara să ia parte la negocierile care au loc între Rusia și Ucraina. "Nu trebuie să existe acorduri pe la spatele Republicii Belarus", a insistat Lukaşenko în timpul unei reuniuni a consiliului de securitate de la Minsk.

Ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, a declarat că Belarusul poate fi unul dintre garanții de securitate ai Ucrainei, în viitorul acord de pace, lucru respins de regimul de la Kiev.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si