„Este posibil ca forțele armate ale Federației Ruse să desfășoare acțiuni provocatoare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova pentru a acuza Ucraina de agresiune împotriva unui stat vecin.

Citeste si: Armata rusă a pierdut aproape 20.000 de soldați de la începutul invaziei

Rușii continuă să creeze un grup ofensiv de trupe care să acționeze în direcția Slobozhansky. Probabil că în zilele următoare, ocupanții vor încerca să reia ofensiva.

În plus, armata rusă continuă să antreneze și să trimită personal, arme și echipamente pentru a participa la ostilitățile din Ucraina.

Armele și echipamentele militare sunt pregătite la punctul de desfășurare permanentă a celei de-a 60-a brigăzi separate de infanterie motorizată (Monastyryshche) a armatei a 5-a integrală a districtului militar de Est.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție- wowbiz.ro

Citeste si: Adunări pro-ruse în Germania. Evenimentele au avut loc la iniţiativa comunităţii rusofone din ţară

Este probabil ca aceste arme să fie mutate pe teritoriul ocupat temporar al regiunii Donețk”, se precizează în comunicatul Statului Major, conform publicației  Pravda.

Ucraina avertizează că va doborî orice avion militar rusesc care încearcă să ajungă în Transnistria 

Mai mult, Statutul major al Forțelor Militare din Ucraina anunță că va doborî aeronavele militare ale Rusiei care intenționează să ajungă în Transnistria.

Citeste si: Cancelarul Austriei merge luni să se întâlnească cu Putin

Această informație a fost raportată de către colonelul Bohdan Senyk, șeful Departamentului de Relații Publice al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Forțele de apărare aeriană ucrainene vor doborî avioane militare și de transport ale Federației Ruse deasupra teritoriului Ucrainei în cazul încercărilor de a le transfera la Tiraspol”, a atras atenția șeful departamentului, conform publicației  Ukrinform

.

Citeste si: Ziua 47 de război. Noi declarații ale președintelui ucrainean. Zeci de civili morți într-o groapă comună

În data de 6 aprilie 2022, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a observat că armata lui Vladimir Putin încerca să îmbunătățească situația tactică în zona Bugului de Sud. Nu este exclusă folosirea teritoriului autoproclamatei Republici Moldova Transnistrene pentru a sprijini operaţiunea ofensivă în această direcţie. 

Citeste si: Noul comandant al operațiunilor ruse în Ucraina, un „călău” care a provocat haos în Cecenia și Siria


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si