Într-o întâlnire televizată la Kremlin, președintele rus Vladimir Putin și liderul regimului sirian Bashar al Assad au discutat și despre relațiile economice și consecințele cutremurelor din Turcia și Siria.

Citește și: VIDEO- Drona americană, doborâtă deasupra Mării Negre ar fi decolat din România

Bashar al Assad din Siria i-a oferit președintelui rus Vladimir Putin sprijinul său în conflictul din Ucraina, potrivit Gulf Today.

Bashar al Assad la Kremlin: Va fi un tunet mare

Într-o întâlnire televizată cu Putin la Kremlin de miercuri, Assad a spus că Rusia se luptă cu „neonaziştii şi cu vechii nazişti” în Ucraina, potrivit unei traduceri în limba engleză de pe site-ul Kremlin.ru.

Citește și: Cad piesele de domino în criza financiară. Gigantul Credit Suisse cere ajutorul statului elvețian. Roubini: "Este prea mare ca să poată fi salvat"

"Aș dori să profit de această oportunitate, deoarece aceasta este prima mea vizită de la începutul operațiunii speciale în Ucraina, pentru a repet că Siria sprijină această operațiune specială împotriva neonaziștilor și a predecesorilor lor. Mă refer la naziștii noi și vechi pentru că Occidentul i-a acceptat pe vechii naziști în trecut și acum a început să-i susțină pe cei noi. Poziția noastră se bazează nu numai pe prietenia și devotamentul nostru.

Poziția noastră pornește din necesitatea de a stabiliza lumea. În caz contrar, va avea loc un mare tunet", a declarat Bashar al Assad.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Kievul și Occidentul spun că acuzațiile rusești că Ucraina a devenit un focar al nazismului și al „rusofobiei” sunt un pretext fără temei pentru un război de agresiune neprovocat în Ucraina.

În timp ce Rusia și-a concentrat cea mai mare parte a resurselor sale militare în Ucraina, Moscova și-a menținut punctul militar în Siria și a păstrat avioane de război și trupe la bazele sale acolo.

Citește și: Deținutele din Rusia, trimise pe frontul din Ucraina. Ce ordin le-a dat Putin femeilor din pușcării

Assad i-a mulțumit lui Putin pentru că a susținut suveranitatea și integritatea teritorială a Siriei, menționând că sprijinul Kremlinului a rămas puternic în ciuda luptelor din Ucraina.

Assad, alături de operațiunea specială a Rusiei în Ucraina

„Chiar dacă Rusia conduce acum și operațiunea specială, poziția sa a rămas neschimbată”, a spus Assad, folosind termenul de „operațiune militară specială” al Kremlinului pentru acțiunea rusă în Ucraina și exprimându-si sprijinul pentru efortul Moscovei.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

După discuțiile care au implicat înalți oficiali din ambele țări, Putin l-a invitat și pe Assad pentru o întâlnire individuală separată.

Miniștrii apărării din Rusia și Siria s-au întâlnit, de asemenea, separat pentru a discuta despre cooperarea militară.

Sprijinul militar al Rusiei pentru Assad l-a ajutat să rămână la putere în Damasc, transformând revolta populației într-un război civil devastator care a început în 2011 ca o mișcare pro-democrație.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si