Dieta cu afine este ușor de ținut și oferă rezultate spectaculoase. Este ideală pentru persoanele care nu vor să slăbească mai mult de 5-7 kilograme într-o săptămână. 

Studiile au arătat că un consum regulat de afine ajută la scăderea greutății corporale dar și la micșorarea ficatului. Problema ficatului mărit reprezintă o afecțiune legată de obezitate și de rezistența la insulină care duce la diabet zaharat.

Dieta cu afine.

Dieta cu afine.

[Sursa foto: PixaBay]

Dieta cu afine- reguli

Dieta cu afine trebuie ținută minim 5 zile. Iată cum arată meniul acestei diete care te ajută să slăbești minim 5 kilograme într-o săptămână!

Mic-dejun:  un pahar de iaurt cu afine, seminte si cereale;

Gustare:   un fruct la alegere (cu exceptia bananelor, prunelor, perelor si strugurilor) si un bol cu afine;

Pranz: o salata de legume, in care mai adaugi o jumatate de avocado, suc de lamaie, o lingura ulei de masline si 2-3 linguri de linte sau fasole fiarta;

Dieta cu afine.

Dieta cu afine.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Gustare:  cateva migdale sau nuci si un bol cu afine sau un smoothie de afine. Migdalele sau nucile le poti adauga in smoothie;

Cina:  legume preparate la abur sau la gratar, un bol de orez fiert/o supa de legume cu o felie de paine integrala/fasole verde fiarta cu usturoi/ciuperci cu mamaliguta;

Citeste si: Cura de cireșe este aur pentru organism. Ce beneficii are?

Inainte de culcare:  un pahar mare cu apa si unul cu suc de afine.

Afinele conțin puține calorii. O cană cu afine are în jur de 84 de calorii, iar cu cât sunt mai proaspete cu atât sunt mai benefice. 

Universitatea din Michigan a realizat un studiu în care s-a observat că un consum regulat de afine contribuie la scăderea greutății corporale și a masei ficatului.

Dieta cu afine.

Dieta cu afine.

[Sursa foto: PixaBay]

Dieta cu afine, nu este una stricta. Constă într-un consum crescut al acestor fructe. Este recomandat să consumi intre 300-500 de grame pe zi, crude. Desigur, le poti pune si in smoothie-uri sau cereale, tine doar de tine. Ideea este sa nu le uiti, sub nicio forma.

Toate functiile organismului se vor imbunatati, in special digestia si tranzitul intestinal. Poti spune adio acestor probleme.

Citeste si: Fructe exotice în serele din București

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si