Diferența dintre răceală și gripă. Primele simptome

Răceala și gripa au simptome asemănătoare în primele faze ale bolii, apoi lucrurile se agravează în cazul gripei.

Author: Matei Vaihan marți 22 septembrie 2020 , 18:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Răcirea vremii va crește simțitor numărul celor ce vor suferi de răceala și gripă, într-un context deja îngrijorător, cel al pandemiei de coronavirus, provocată de COVID-19, un virus gripal.

Primele simptome ale răcelii, respectiv ale gripei, se aseamănă destul de mult. Apoi, dacă intervine febra, este clar că nu mai este vorba despre o simplă răceală, ci despre o gripă.

Simptomele de răceală încep, de cele mai multe ori, cu o durere în gât care dispare după cel mult două zile. Următoarea fază e răcelii este reprezentată de o congestie nazală, de curgerea nasului, pentru ca apoi să apară tusea, în cea de-a patra și a cincea zi. În cazul copiilor poate apărea și febra, în timp ce adulții nu prea prezintă acest simptom.

Simptome gripă și răceală
Copiii pot face febră în cazul unei răceli

Citeste si: Trei cutremure în România, duminică! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirusul mai periculos decât se credea. Afectează celulele din măduva spinării

Citeste si: Vaccinul antigripal ajunge în România. Nelu Tătaru: Cadrele didactice vor intra în categoria de risc

Citeste si: Celebrul epidiemiolog trage un semnal de alarmă: "Este de 20 de ori mai periculos"

După gripă se poate ajunge la pneumonie

Apar și secreții nazale apoase. Această stare ține aproximativ o săptămână. Dacă simptomele nu se ameliorează, e posibil să fie vorba despre o infecție bacteriană, de o infecție a sinusurilor sau de o rinită alergică, caz în care o programare la medic devine obligatorie.

Primele simptome ale gripei sunt mult mai agresive decât cele ale răcelii. Febra apare în majoritatea cazurilor de gripă, în timp ce, la răceală, ea apare extrem de rar. Ea este acompaniată de dureri în gât, dureri de cap, de tuse și de congestie nazală. Aceste simptome durează între două și cinci zile, dar sunt cazuri în care pot dura și peste o săptămână. Cei bolnavi de gripă, în special tinerii, trebuie să fie extrem de atenți, pentru că, în acest context, poate să apară pneumonia. În cazul celor în vârstă și al persoanelor cu boli pulmonare sau cardiace pot prezenta simptome ca febra și lipsa respirației.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si