Vaccinul antigripal ajunge în România. Nelu Tătaru: Cadrele didactice vor intra în categoria de risc

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţă că România a contractat 3 milioane de doze de vaccin antigripal şi că profesorii şi învăţătorii vor intra în categoria de risc.

Andreea Stoica, joi 17 septembrie 2020 , 17:24

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nelu Tătaru a declarat, joi, la Brăila, că au fost contractate, până în prezent, 3 milioane de doze de vaccin antigripal. O primă tranşă urmează să fie distribuită deja către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară, cu precizarea că în categoria de risc privind persoanele care vor fi vaccinate gratuit intră anul acesta şi cadrele didactice.

Prima tranţă de vaccin antigripal: 330 de mii de doze

"A venit prima tranşă de 330 de mii de doze de vaccin, s-au împărţit pe DSP-uri. Mai avem o tranşă care trebuie să vină în această lună, 400 de mii în total, luna viitoare vor fi 1,2 milioane de doze, apoi încă 1 milion de doze", a declarat Tătaru.

În prima fază se are în vedere vaccinarea medicilor şi cadrelor didactice

Nelu Tătăru a mai afirmat că prima tranşă de vaccin antigripal este destinată imunizării cadrelor medicale, după care va începe distribuţia către medicii de familie, pentru vaccinarea categoriilor de risc.

Citeste si: Reputatul medic Radu Țincu ne avertizează: "Efectele nu vor fi vizibile imediat"

"În categoria celor de risc vor intra suplimentar şi cadrele didactice. Mai avem în acest moment 3 milioane de doze de vaccin antigripal pe care l-am contractat, cu posibilitatea prelungirii la încă un milion de doze şi vor fi distribuite şi către cadrele din învăţământ", a mai spus ministrul Nelu Tătaru.

De asemenea, într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătăţii precizează că pentru sezonul 2020-2021, a fost achiziţionată o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cît mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Vaccin antigripal
Vaccin antigripal

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Citeste si: Nelu Tătaru, prima reacţie după numărul record de cazuri de COVID-19

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Recomandări pentru populaţie

Având în vedere situația epidemiologică, Ministerul Sănătății recomandă populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării.

Citeste si: Situație dramatică la Spitalul Județean Ploiești. Suspecții de COVID stau în același loc cu cei infectați. Explicațiile lui Nelu Tătaru

De asemenea, MS solicită unităților farmaceutice să se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal.

Mai mult, respectarea regulilor de igienă reprezintă o regulă esențială pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si