Digitalizarea Loteriei Române se face în 4 etape

Loteria Română a demarat procesul pentru trecerea în online a jocurilor pe care le organizează. Primul pas a fost făcut prin semnarea, în septembrie 2020, a unui parteneriat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Author: Mircea Pop marți 12 ianuarie 2021 , 12:32

Digitalizarea Loteriei Române se face în 4 etape
Digitalizarea Loteriei Române se face în 4 etape
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În curând, românii care obișnuiesc să joace la loto vor putea folosi Internetul atât pentru a căuta ultimele extrageri la loterii internaționale, precum rezultate Italia Keno, cât și pentru a pune bilete care în prezent nu se pot pune decât fizic, la agențiile loteriei naționale.

Cât de curând? Este greu de dat un răspuns.

Deocamdată se știe doar că a început prima etapă a digitalizării: se lucrează la platforma pe care vor fi oferite principalele două produse ale Loteriei Române, Loto 6/49 și Noroc.

Proiectul prevede și alte trei etape, care constau în trecerea în online a celorlalte jocuri tradiționale: Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc. Toate vor putea fi jucate pe site-ul oficial www.loto.ro.

Citeste si: Rezultate Loto 6 din 49 și Joker, duminică 10 ianuarie. Acestea sunt numerele câștigătoare pentru premiul uriaș

„Suntem onorați că ne putem aduce contribuția la implementarea unui proiect așteptat de mulți români, de a cărui reușită depinde, în bună măsură, redresarea uneia dintre cele mai importante companii națională, după această criză pe care o

traversează întreaga economie românească”, a declarat Sabin Sarmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, autoritate care funcționează ca structură cu personalitate juridică în cadrul Guvernului României, în coordonarea primului ministru.

Numărul clienților va crește

Se apreciază că numărul de jucători la Loto 6/49 se va mări atunci când procesul de digitalizare va fi finalizat. În prezent, mulți potențiali clienți sunt descurajați de faptul că trebuie să se deplaseze la o agenție pentru a juca, sau pur și simplu nu ajung să pună bilete întrucât agențiile sunt închise atunci când ies ei de la serviciu.

Idee trecerii în online exista de mult timp, însă nu s-a făcut nimic concret până ca pandemia să impună acest lucru. Un pas intermediar a fost anunțat printr-un comunicat postat pe site-ul Loteriei Române: participarea la jocurile loteristice tradiționale Loto 6/49, Joker, Loto 5/40, Noroc, Noroc Plus și Super Noroc este posibilă și prin intermediul celor peste 5.200 de Stații de Plată SelfPay care se află în toată țara.

Plata biletelor pe care jucătorii le achiziționează prin intermediul Stațiilor de Plată SelfPay (unde pot fi achitate taxe și impozite, facturi de utilități etc.) se face în siguranță, prețul fiind același cu cel din agențiile loto.

Citeste si: Loto 6 din 49. A fost ridicat marele premiu la extragerea de Moș Nicolae. Cine e câștigătoarea

„Accesul la tehnologia de ultimă oră pe care o oferă una dintre cele mai cunoscute și utilizate platforme de plăți de pe piață, reprezintă o nouă facilitate pe care o punem la dispoziția jucătorilor noștri cărora le mulțumim pentru încrederea pe care o acordă în fiecare zi”, declarat Sebastian-Iacob Moga, director general al Companiei Naționale „Loteria Română” S.A.

De asemenea, Loteria Română a anunțat că dorește să introducă plata cu cardul în toate agențiile din țară. Deja s-a inițiat o licitație pentru achiziționarea de servicii de acceptare a plăților cu cardul bancar, prin intermediul POS-urilor. Contractul este estimat la peste 1,5 milioane de lei, fără TVA.

Citeste si: Rezultate Loto 6 din 49 și Joker. Ce numere au ieșit duminică 3 ianuarie. Ce se întâmplă cu premiul uriaș


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si