Din 2018, romanii vor plati o noua taxa numita "taxa de solidaritate". Ministrul Ionut Misa spune ca este o taxa veche, nu una nou - Cat este de mare?

Taxa de solidaritate nu este o taxa noua, ea fiind platita si pana acum, si ar urma sa intre in vigoare, in actuala forma, incepand din 1 ianuarie 2018, a declarat joi ministrul Finantelor, Ionut Misa.

Webeditor: V.P. Author: C.I.P. joi 19 octombrie 2017 , 17:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Aceasta taxa nu este o taxa suplimentara, am vazut speculatii ca Guvernul ar institui o noua taxa. A existat si pana acum aceasta contributie.(...) Ea va fi aplicata de la 1 ianuarie 2018, este deja in circuitul de avizare", a afirmat joi Misa, la Parlament.

El a precizat ca 90% din banii proveniti din aceasta taxa vor fi directionati catre bugetul de stat, din care vor fi acoperite diverse solicitari bugetare, iar 10% vor fi folositi pentru sustinerea angajatilor care se pot confrunta cu probleme precum intrarea in insolventa a angajatorului. Misa a precizat ca taxa nu poate fi eliminata, ea fiind aplicata in urma unei directive europene.

"Este o directiva europeana, nu poate fi eliminata. S-a avut in vedere sa nu fie afectat salariatul si sa nu insemne o sarcina suplimentara a angajatorului. Aceasta suma e platita de toti contribuabilii", a precizat ministrul.

Misa a subliniat ca angajatorii nu vor fi afectati, in contextul in care nivelul contributiilor va scadea. Ministrul considera ca, anul viitor, va exista o mai buna conformare din partea angajatorilor, iar Fiscul va avea rezultate mai bune in ceea ce priveste colectarea taxelor

si reducere evaziunii fiscale.

Angajatorii vor fi plati o "taxa de solidaritate", care va fi "de 2%", a anuntat miercuri seara la Antena 3 ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa, care a precizat ca taxa ar urma sa fie introdusa de anul viitor. De asemenea, eliminarea impozitului pentru veniturile sub 2.000 de lei brut va fi amanata.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si