Noul proiect de lege publicat de Ministerul Dezvoltarii spune ca sporurile pot ajunge pana al 75% din salariul de baza, dar asta pentru angajatii care muncesc in conditii deosebit de periculoase.

Categoriile de angajati care beneficiaza cel mai mult de acest proiect sunt cei care lucreaza in institutiile publice sanitar-veterinare si pentru siguranta animalelor. Un alt exemplu este al personalului de la medicinala legala care intra in contact direct cu bolnavii de TBC. Acestia vor primi sporuri de pana la 75% din salariul de baza.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Pentru conditii de munca vatamatoare sau periculoase, angajatii vor primi sporuri de pana la 35%. Aici se incadreaza cei care isi desfasoara activitatea in locuri unde functioneaza instalatii de inalta frecventa sau statii de bruiaj.

Si cei care muncesc in localitati situate la altitudine sau in

conditii de radiatii pot primi sporuri de pana la 20%.

Mai pe scurt, angajatii care sunt expusi anumitor factori de risc urmeaza sa primeasca sporuri cuprinse intre 5% si 75% din salariul de baza. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si