Veste buna pentru bugetari. De la 1 ianuarie urmeaza sa primeasca un spor nou la salariu. Cine se incadreaza si cum poti sa il obti?

O veste buna vine de Guvern si este adresata salariatilor din sistemul bugetar. Din 2018, cei din administratia publica a caror activitate presupune factori de risc urmeaza sa fie compensati financiar cu suplimente de pana la 15% din salariul de baza.

Author: C.I.P. joi 28 septembrie 2017 , 10:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Noul proiect de lege publicat de Ministerul Dezvoltarii spune ca sporurile pot ajunge pana al 75% din salariul de baza, dar asta pentru angajatii care muncesc in conditii deosebit de periculoase.

Categoriile de angajati care beneficiaza cel mai mult de acest proiect sunt cei care lucreaza in institutiile publice sanitar-veterinare si pentru siguranta animalelor. Un alt exemplu este al personalului de la medicinala legala care intra in contact direct cu bolnavii de TBC. Acestia vor primi sporuri de pana la 75% din salariul de baza.

Pentru conditii de munca vatamatoare sau periculoase, angajatii vor primi sporuri de pana la 35%. Aici se incadreaza cei care isi desfasoara activitatea in locuri unde functioneaza instalatii de inalta frecventa sau statii de bruiaj.

Si cei care muncesc in localitati situate la altitudine sau in conditii de radiatii pot primi sporuri de pana la 20%.

Mai pe scurt, angajatii care sunt expusi anumitor factori de risc urmeaza sa primeasca sporuri cuprinse intre 5% si 75% din salariul de baza. 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Vești importante pentru românii vaccinați cu Pfizer. Ce influență poate avea asupra... Vești importante pentru românii vaccinați cu Pfizer. Ce influență poate avea asupra imunității noua versiune a virusului COVID numită Delta
spotmedia.ro
Cine vrea să repare ţevile de termoficare ale Capitalei: Firme controversate cu... Cine vrea să repare ţevile de termoficare ale Capitalei: Firme controversate cu probleme la DNA sau contracte din epoca Firea
spotmedia.ro
Nimic nou pe frontul sondajelor de opinie Nimic nou pe frontul sondajelor de opinie
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si