Veste buna pentru bugetari. De la 1 ianuarie urmeaza sa primeasca un spor nou la salariu. Cine se incadreaza si cum poti sa il obti?

O veste buna vine de Guvern si este adresata salariatilor din sistemul bugetar. Din 2018, cei din administratia publica a caror activitate presupune factori de risc urmeaza sa fie compensati financiar cu suplimente de pana la 15% din salariul de baza.

Author: C.I.P. joi 28 septembrie 2017 , 10:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Noul proiect de lege publicat de Ministerul Dezvoltarii spune ca sporurile pot ajunge pana al 75% din salariul de baza, dar asta pentru angajatii care muncesc in conditii deosebit de periculoase.

Citeste si:
Zboruri anulate sau agentii de turism in faliment. Ce trebuie sa faceti pentru ca vacanta mult visata sa nu devina un cosmar?

Categoriile de angajati care beneficiaza cel mai mult de acest proiect sunt cei care lucreaza in institutiile publice sanitar-veterinare si pentru siguranta animalelor. Un alt exemplu este al personalului de la medicinala legala care intra in contact direct cu bolnavii de TBC. Acestia vor primi sporuri de pana la 75% din salariul de baza.

Pentru conditii de munca vatamatoare sau periculoase, angajatii vor primi sporuri de pana la 35%. Aici se incadreaza cei care isi desfasoara activitatea in locuri unde functioneaza instalatii de inalta frecventa sau statii de bruiaj.

Si cei care muncesc in localitati situate la altitudine sau in conditii de radiatii pot primi sporuri de pana la 20%.

Mai pe scurt, angajatii care sunt expusi anumitor factori de risc urmeaza sa primeasca sporuri cuprinse intre 5% si 75% din salariul de baza. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si