Diplomă de BAC pierdută: Ce trebuie să faci în acest caz?

În cazul în care aţi pierdut diploma de bacalaureat (sau o parte dintre actele componente ale acesteia), trebuie să urmați câțiva pași simpli pentru a obține o nouă diplomă. Iată ce trebuie să faci!

Author: Alina Raducu luni 26 iulie 2021 , 08:41

Diplomă de BAC pierdută: Ce trebuie să faci în acest caz?
Diplomă de BAC pierdută: Ce trebuie să faci în acest caz?[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un prim pas este să declaraţi pierderea diplomei în Monitorul Oficial al României.

Ce trebuie să faci dacă ți-ai pierdut diploma de BAC?

Al doilea pas pe care trebuie să-l faci dacă vrei să-ți recuperezi diploma de BAC este să mergi la un birou notarial cu pagina din Monitorul Oficial în care s-a publicat anunţul dumneavoastră de pierdere al diplomei, după care să dați o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că aţi pierdut documentul în circumstanţe necunoscute.

Un al treilea pas ar fi să faceți o cerere către directorul instituției care a emis actul de studii la care anexați: pagina anunțului publicat în Monitorul Oficial, declarația notarială pe proprie răspundere, copia legalizată a certificatului de naștere, copie simplă a cărții de identitate, 2 poze format 3x4.

Astfel, după depunerea cererii cu toate actele necesare, instituția va elibera duplicatul documentului pierdut în termen de 30 de zile.

Citeste si: Edu.ro Rezultate Admitere liceu 2021: Ce acte trebuie să includă dosarul de înscriere pentru confirmarea locului?

Acte necesare la notariat pentru declaraţia de pierdere a diplomei de BAC

  • actul dvs. de identitate;
  • datele de identificare ale diplomei pierdute (seria, data eliberării..);
  • Monitorul Oficial în care aţi publicat anunţul de pierdere al diplomei.
  • în cazul în care vă aflați în străinătate, vă puteți adresa consulatului României pentru a face o procură prin care să împuterniciți pe cineva din țară să facă toate demersurile indicate în articol.

Ptrivit Ordinului Ministerului Justiției nr. 46/c/2011, tariful minim care poate fi perceput de notarul public pentru autentificarea unei declaraţii cu obiect neevaluabil în bani precum declarația de pierdere actelor de studii este: 15 lei (primul exemplar) și
5 lei pentru fiecare exemplar în plus.

Citeste si: Declaraţii fiscale august 2021: Calendarul obligaţiilor, publicat de ANAF

Diplomă de BAC pierdută: Ce trebuie să faci în acest caz?
Diplomă de BAC pierdută: Ce trebuie să faci în acest caz?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Declaraţii fiscale august 2021: Calendarul obligaţiilor, publicat de ANAF

Ce trebuie să conțină declarația notarială privind pierderea unui act de studii?

Citeste si: BAC 2021 sesiunea de toamnă. Pe ce data se afișează rezultatele la examenul de Bacalaureat

Astfel, pentru publicarea oricărui anunţ de pierdere în Monitorul Oficial sunt necesare actele:

  • cerere tip de publicare pierdere acte studii, însoțită de copie B.I./C.I
  • dovada plăţii taxei de publicare (21 lei/ anunț)

Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Alina Pușcău, infectată cu COVID-19. Actrița trece prin momente cumplite: ”Este COVID,... Alina Pușcău, infectată cu COVID-19. Actrița trece prin momente cumplite: ”Este COVID, mă omoară. Îmi distruge viața”
spotmedia.ro
Ce restricţii s-au impus în fiecare localitate roşie din jurul Capitalei. În multe... Ce restricţii s-au impus în fiecare localitate roşie din jurul Capitalei. În multe ”economia a fost închisă” sau e aproape să se închidă
spotmedia.ro
Experiment: Câteva grădiniţe din Finlanda au transformat locurile de joacă în „păduri”.... Experiment: Câteva grădiniţe din Finlanda au transformat locurile de joacă în „păduri”. Ce s-a întâmplat cu imunitatea copiilor
b1.ro
Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă... Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă fără păr, la Asia Express, la Antena 1!
infoactual.ro
Apar medicamente pentru tratamentul COVID. Noul medicament este în faza finală de testare Apar medicamente pentru tratamentul COVID. Noul medicament este în faza finală de testare
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
evz.ro
Simona Halep i-a impus condiții speciale lui Toni Iuruc. Știa doar familia, dar acum... Simona Halep i-a impus condiții speciale lui Toni Iuruc. Știa doar familia, dar acum știu toți
doctorulzilei.ro
Evoluția campaniei de imunizare. Valul 4 a provocat o creștere a numărului de... Evoluția campaniei de imunizare. Valul 4 a provocat o creștere a numărului de vaccinări. Câte persoane s-au imunizat numai astăzi?
romaniatv.net
Este BOMBA BOMBELOR în showbiz, vorbim de cel mai temut clan interlop Este BOMBA BOMBELOR în showbiz, vorbim de cel mai temut clan interlop
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si