Directoarea din ANAF suspectata ca a primit mita un milion de euro va fi plasata in arest la domiciliu

Magistratii Curtii de Apel Ploiesti au dispus, luni, scoaterea din arest preventiv si plasarea in arest la domiciliu a Ancutei Anda Macovei, directoarea din cadrul ANAF suspectata ca a primit un milion de euro mita si mai multe bunuri materiale de la reprezentantii a doua societati comerciale. Decizia este definitiva.

Author: V.P. luni 09 octombrie 2017 , 20:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Magistratii Curtii de Apel Ploiesti au admis contestatia depusa de sefa Directiei Tehnologia Informatiei, Comunicatii si Statistica din cadrul ANAF, arestata preventiv saptamâna trecuta intr-un dosar instrumentat de DNA. Astfel, prin decizia definivita a Curtii de Apel, Ancuta Macovei a fost scoasa din arest preventiv si plasata in arest la domicliu.

Vineri, magistratii Tribunalului Prahova au admis propunere procurorilor DNA si au emis mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile pe numele Ancutei Anda Macovei, director al Directiei Tehnologia Informatiei, Comunicatii si Statistica Vamala din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor. Ea este urmarita penal pentru luare de mita. Decizia Tribunalului Prahova a fost contestata la Curtea de Apel.

Joi, Ancuta Anda Macovei a fost retinuta de catre procurorii DNA.

Potrivit acestora, in anul 2010, in calitate de director al Directiei Tehnologia Informatiei, Comunicatii si Statistica Vamala din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, Macovei a cerut pentru ea si pentru o alta persoana din conducerea institutiei, de la reprezentantii a doua societati comerciale, un procent de 25% din valoarea unor contracte

de mentenanta pentru aplicatiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autoritatii Nationale aVamilor pentru ca, in schimb, sa organizeze procedura de licitatie astfel incât sa fie câstigata de o asociere din care faceau parte si cele doua firme.

Citeste si: Ce ati face cu 21 de mii de dolari? I-ati da pe un bilet de avion? Exista oameni care platesc o asemenea suma pentru un zbor de 14 ore. Ce primesc in schimb? Nici prin gand nu va trece!

Conform procurorilor, din suma ceruta, Macovei a primit, in perioada 2010- 2014, pentru sine si pentru cealalta persoana, suma totala de aproximativ un milion de euro, contravaloarea unei deplasari in SUA si bunuri materiale de valoare.

in acest dosar se fac acte de urmarire penala si fata de alte persoane, precizeaza DNA.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si