Procurorii DNA au luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 23 iunie, directorul general al Companiei Naționale Unifarm SA fiind acuzat de:

- luare de mită

- abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite

- complicitate la trafic de influență

- instigare la fals intelectual

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

- folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane

Citeste si: Adio măsuri de relaxare? Ce se va întâmpla de la 1 iulie

„În calitate de director general al C.N. Unifarm SA, inculpatul Ionel Eugen Adrian ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca CN Unifarm SA, companie de stat, să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID 19 (250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale).

Contractul ar fi fost încheiat cu o firmă privată, în prima jumătate a lunii martie 2020, cu încălcarea dispozițiilor prevăzute în Legea 98/2016 privind achizițiile publice, atât sub aspectul modului în care a fost negociat, cat și a modului în care a fost atribuit, practic fără nicio procedură.

Citeste si: Nicușor Dan, despre Gabriela Firea: „Ar vrea ca bucureștenii să uite că a venit la primărie de mână cu Liviu Dragnea”

În plus, cele 1 milion de măști livrate și receționate în prima tranșă Companiei Naționale Unifarm SA nu erau măști chirurgicale (produse încadrate în categoria dispozitivelor medicale), ci măști de protecție neconforme cu standardele stipulate în contract, practic erau alte tipuri de echipamente de protecție decât cele convenite în contract”, se arată în comunicatul DNA, potrivit g4media.ro.

„Prin modalitatea descrisă s-ar fi produs un prejudiciu în valoare de 2.380.000

lei în patrimoniul CN Unifarm SA, reprezentând contravaloarea celor 1 milion de măști de protecție neconforme cu cele care au constituit obiectul contractului”, se mai arată în comunicatul DNA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si