Președintele României, Klaus Iohannis, a programat o ședință la Palatul Cotroceni, de la ora 13, la care i-a invitat atât pe premierul Orban, dar și pe mai mulți membri din Guvern.

Surse au declarat pentru Antena 3 că șeful statului și reprezentanții Guvernului ar urma să discute și despre o posibilă amânare a relaxării prevăzute pentru data de 1 iulie.

Se pare că una dintre măsurile de relaxare reprezintă redeschiderea restaurantelor, însă din cauza exploziei de noi cazuri de coronavirus din România, măsura ar urma să nu mai fie aplicată.

Citeste si: Bărbat arestat după ce a violat în repetate rânduri o fetiţă în vârstă de 12 ani

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marți, 23 iunie a.c., ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o ședință pe teme economice cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Ionel Dancă”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Directorul Spitalului din Râmnicu Sărat rămâne în funcție. A revenit asupra demisiei

Iohannis, după Consiliul European: În actualul exerciţiu bugetar, Români a avut dreptul la 44 de miliarde de euro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după reuniunea Consiliului European, în format videoconferinţă, că în actualul exerciţiu bugetar, România a a avut dreptul la 44 de miliarde de euro şi că, împreună cu întreaga echipă a României, se luptă să obţină o sumă considerabil mai mare pentru următorul exerciţiu bugetar şi, de asemenea, condiţii de implementare favorabile pentru

România.

Citeste si: Iohannis, după ședința Consiliului European: Ambiția României este să ajungem din urmă media țărilor din UE

”Ceea ce este însă important pentru noi – în actualul exerciţiu bugetar, România a primit, a avut dreptul, la 44 de miliarde de euro. Eu, şi împreună cu mine întreaga echipă a României, ne luptăm ca să obţinem o sumă considerabil mai mare pentru următorul exerciţiu bugetar şi, de asemenea, ne luptăm ca să obţinem condiţii de implementare favorabile pentru România. Asta înseamnă bani pentru dezvoltare economică, pentru mediul de sănătate, pentru autostrăzi şi pentru căi ferate, pentru apă şi canalizare, pentru educaţie, pentru energie regenerabilă şi multe alte lucruri. Cred că este evident că România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media ţărilor din Uniunea Europeană”, a declarat preşedintele după Consiliul European desfăşurat în format de videoconferinţă.

Aceasta este ambiţia noastră şi în continuare ne vom întâlni într-un format fizic, în Consiliul European, probabil la mijlocul lunii iulie, când voi continua să mă implic pentru a obţine cât mai mult pentru România.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre întoarcerea la starea de urgență: „Nu dorim să reimpunem măsuri de restricţie”

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

Cele mai importante două teme discutate vineri de liderii UE au fost bugetul multianual şi fondul de revenire, recuperare, economică.

”Avem câteva veşti foarte bune, în sensul că ne-am înţeles să discutăm în continuare bugetul multianual şi fondul de recuperare la pachet, să le îmbinăm. Pe de altă parte, s-a văzut astăzi, în videoconferinţă, că încă este nevoie de destul de multe discuţii pentru a pune toate lucrurile la punct. Încă nu toată lumea este lămurită cum trebuie abordată suma finală pentru fondul de recuperare şi, de asemenea, trebuie să mai discutăm anumite condiţii în care se pot acorda aceste sume”, a explicat preşedintele.

Citeste si: Prima reacție a Președintelui Klaus Iohannis după ce PSD a anuțat moțiunea de cenzură: „Mi se pare lipsit de bun simț”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si