VIDEO - Discursul lui Vladimir Putin, după un an de război: NATO a jucat ”un joc murdar”, ei au început războiul

După un an de război, preşedintele Vladimir Putin a vorbit despre stadiul a ceea ce el numeşte "operaţiunea sa militară specială" din Ucraina. NATO a jucat „un joc murdar”, ei au început războiul - a fost unul dintre mesajele lui Putin. Liderul de la Kremlin a mai anunțat că Rusia îşi suspendă participarea din tratatul New START pe care îl au cu Statele Unite, singurul care mai era în vigoare în domeniul nuclear.

Author: Mircea Pop marți 21 februarie 2023 , 10:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE:  „SUA si NATO spun direct că scopul lor este înfrângerea strategică a Rusiei, in condiţiile astea ar vrea să vină cu inspecţii la obiectivele noasdtre militare strategice?”- a spus liderul de la Kremlin.

„NATO are mai multe state nucleare- Franţa, Marea Britanie. Nu avem voie să nu ţinem cont de asta. Acordul din 2010 privind armele strategice este uitat, SUA s-au retras din el, relaţiile noastre s-au degradat”- a constatat preşedintele rus. „Sunt nevoit să declar că Rusia îşi încetează participarea în Acordul privind armamentele strategice. Rusia nu iese din acord, ci îşi suspendă participarea”, anunţă în final Vladimir Putin. 

Vladimir Putin şi-a început discursul vorbind despre „operaţiunea militară specială” lansată în Ucraina, reamintind care au fost motivele pentru care Moscova a lansat-o şi dând vina pe NATO, care ameninţa securitatea Rusiei. „Au jucat un joc murdar”, „au avut un comportament cu două feţe, pe care l-am văzut şi în Iugoslavia şi Siria”, îşi mint propriii cetăţeni- a început Putin seria de acuzaţii la adresa SUA şi a aliaţilor lor.

Putin a arătat că nicio ţară din lume nu are atâtea baze militare în lume ca SUA. „Au ieşit din tratate. Au făcut asta cu un motiv”- a spus el. 

Discursul lui Vladimir Putin, după un an de război: NATO a jucat ”un joc murdar”, ei au început războiul

Discursul lui Vladimir Putin, după un an de război: NATO a jucat ”un joc murdar”, ei au început războiul

Ei au început războiul, a acuzat Putin, referindu-se la NATO. Noi ne protejăm teritoriul, a arătat el, conform News.ro.

„Nu aveam nicio îndoială”, a spus Putin, că în februarie 2022 „totul era pregătit” pentru o acţiune punitivă a Kievului în Donbas. „Toate acestea au fost complet împotriva documentelor acceptate de Consiliul de Securitate al ONU”.

„Aş vrea să repet, ei au început războiul, iar noi am folosit forţa pentru a-l opri”, a insistat Putin.

Sevastopol este următoarea țintă

Putin a spus că obiectivul Occidentului este puterea nelimitată şi că Sevastapolul este, evident, următoarea ţintă după Donbas.

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Putin începe să facă o paralelă cu nazismul şi acuză o campanie de „rusofobie”.

„Poporul din Ucraina a devenit ostaticul Vestului. Noi luptăm pentru ei. I-au transformat în carne de tun”- arată Putin, care mai spune că elitele din Vest sunt responsabile pentru declanşarea războiului, pentru că vor să distrugă Rusia şi vor să transforme un conflict local într-un conflict global.

„Este o problemă existenţială. Ţintesc generaţia noastră tânără, îşi vor creşte atacurile informatice, distrug ideea de familie şi abuzează copiii”- afirmă Putin. Până şi textele sfinte le contestă, adaugă el, făcând referire la căsătoriile gay şi la faptul că Biserica Anglicană pune în dezbatere sexul lui Dumnezeu. „Sunt conduşi spre distrugere spirituală. Datoria noastră este să ne protejăm copiii de Vestul decadent”, arată Putin.

Putin a vorbit și despre situația economică

Putin a vorbit și despre partea economică. „Vestul a început şi un război economic, dar nu vor avea succes. Iniţiatorii sancţiunilor se pedepsesc singuri. Ne-au furat rezervele comerciale şi ne-au atacat infrastructura, ca să ne forţeze cetăţenii să sufere, vor să destabilizeze societatea noastră din interior, dar nu vor avea succes”, spune el. În plus, arată liderul de la Kremlin, produsele ruseşti sunt foarte căutate pe piaţă, cererea este mare, criza preconizată este depăşită, iar Rusia a intrat într-un nou ciclu de creştere economică. Rusia s-a adaptat foarte repede, arată el.

Cristici la adresa oligarhilor

„Ne amintim problemele economiei sovietice şi de haosul din anii 90, atunci exemplul nostru a fost exemplul ţărilor din Vest, dar nu e suficient să copiem acest lucru. Economia noastră a devenit orientată spre Vest, noi suntem sursa, dar noul model de dezvoltare a Rusiei a încercat să obţină profituri rapide şi am văzut rezultatul. Trebuie să întrerupem această tendinţă negativă prin care capitalul se duce către Vest”, a arătat Putin.

El îi critică pe oligarhi că au cheltuit pentru iahturi şi că au avut un comportament consumerist în loc să-şi educe copiii să investească local. În cele din urmă au fost jefuiţi de Vest, nimeni nu le plânge de milă. Pentru Vest, ei sunt cetăţeni la mâna a doua. Aceşti oameni de afaceri sunt mulţi, trebuie să vină să investească în Rusia, sursa de bogăţie în viitor ar trebui să fie doar aici, în Rusia.

Ultima dată, Vladimir Putin s-a adresat parlamentului în 2021, iar acum este pentru prima dată când o face de la începutul a ceea ce Rusia numeşte "operaţiunea sa militară specială" în Ucraina, care a început în urmă cu aproape un an.

Vladimir Putin va prezenta planul său într-un discurs adresat membrilor celor două camere ale parlamentului şi comandanţilor militari şi soldaţilor. Totul, la aproape un an după ce a trimis trupe în Ucraina. Decizia lui de atunci  a declanşat cea mai mare confruntare cu Occidentul de la profunzimile Războiului Rece.

Citeste si: „Nu-ți pui un clește de plastic, când noi ni-l punem atunci când mergem să spălăm vase sau să măturăm pe jos, doar acolo îți pui moțul ăla în cap.” Oana Roman a desființat-o pe Carmen Iohannis- kfetele.ro

Citeste si: Andreea Popescu, fosta dansatoare a Deliei, dezvăluiri neașteptate despre artistă:”Lumea a judecat-o foarte greșit, fără să se știe motivul. Vrea copii”- radioimpuls.ro

Mesajul venit de la Kremlin

"Într-un moment atât de crucial şi foarte complicat al dezvoltării noastre, al vieţii noastre, toată lumea aşteaptă un mesaj în speranţa de a auzi o evaluare a ceea ce se întâmplă, o evaluare a operaţiunii militare speciale", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la televiziunea de stat. Putin va prezenta, de asemenea, analiza sa asupra situaţiei internaţionale şi va expune viziunea sa asupra dezvoltării Rusiei după ce Occidentul i-a impus sancţiuni radicale”, a precizat Kremlinul.

Declarații Vladimir Putin

Declarații Vladimir Putin

Citește și: "Am adoptat un copil din Mariupol", i-a spus lui Putin cea mai detestată femeie din Rusia. Are 22 de copii și e șefa deportărilor de minori în lagăre de reeducare

Discursul va începe la ora 09.00 GMT în centrul Moscovei- 11.00 ora României.

Un an de război

Zeci de mii de oameni au fost ucişi, iar Putin, în vârstă de 70 de ani, spune acum că Rusia este blocată într-o bătălie existenţială cu un Occident arogant, despre care spune că vrea să ciopârţească Rusia şi să îi fure vastele resurse naturale.

Citește și: O jurnalistă din Rusia a primit șase ani de închisoare. Motivul este halucinant


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si