Discursul Președintelui Iohannis la deschiderea anului școlar

”Menţinerea şcolilor deschise, cu prezenţă fizică, depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare şi vaccinarea fiind esenţiale”

Author: Diana Bostan luni 13 septembrie 2021 , 11:43

Iohannis, la deschiderea anului şcolar
Preşedintele Klaus Iohanni, discurs la deschiderea anului şcolar[Sursa foto: news.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Preşedintele Klaus Iohannis subliniază încă o dată, în discursul rostit la deschiderea anului şcolar, importanţa vaccinării anti-COVID. „Menţinerea şcolilor deschise, cu prezenţă fizică, depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre

noi, respectarea normelor sanitare şi vaccinarea fiind esenţiale”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a fost prezent la festivitatea de deschidere organizată la Liceul Tehnologic Carol I din Valea Doftanei

„Reînceperea anului şcolar are loc, din păcate, tot sub spectrul pandemiei. Tocmai de aceea menţinerea şcolilor deschise, cu prezenţă fizică, depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare şi vaccinarea fiind esenţiale”, a declarat Klaus Iohannis. 

Şeful statului a mulţumit profesorilor, elevilor şi părinţilor pentru eforturile depuse în continuarea procesului de educaţie în perioada crizei sanitare. 

În discursul său, Klaus Iohannis, a făcut referire și la şi la proiectul „România educată”. 

„Un factor cheie pentru a transforma o şcoală într-o adevărară comunitate educaţională îl reprezintă şi modul în care aceasta investeşte în formarea şi motivarea profesorilor săi.

Investiţia în cariera didactică este, de altfel, un pilon important în proiectul România educată. Nu este corect să cerem cadrelor didactice să se adapteze la o lume în continuă schimbare fără a le ajuta să se pregătească în acest sens. Formarea iniţială într-o ,lume aflată într-o rapidă schimbare este insuficientă”, a mai afirmat Klaus Iohannis. 

Citeste si: Cîmpeanu: 10.000 de elevi s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 10 zile

Banii europeni prevăzuţi în PNRR reprezintă o „şansă unică”

Președintele a dat asigurări că va rămâne „un partener de nădejde al tuturor şcolilor care îşi propun să ofere condiţii mai bune de învăţare, să promoveze excelenţa şi echitatea, să pună elevul în centrul activităţii” educaţionale. 

În legătură cu posturile de profesori și directori, Iohannis îşi doreşte identificarea „insulelor de excelenţă” din domeniu, unde „omul sfinţeşte locul”. 

 „În acest an şcolar în care se organizează concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori în unităţile de învăţământ îmi doresc să identificăm acele insule de excelenţă precum este liceul dumneavoastră. Ele sunt dovada clară că omul sfinţeşte locul şi că un management bun poate transforma o comunitate şcolară”, a afirmat Iohannis.

La ceremonia de deschidere a anului şcolar de la liceul din Valea Doftanei a fost prezent, de asemenea, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: 8 școli din Capitală își vor desfășura activitatea exclusiv online


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si