Aliatul lui Putin, Dmitri Medvedev, amenință NATO cu Al Treilea Război Mondial. "Va fi o catastrofă completă"

Propaganda de la Kremlin vorbește cu ușurință despre posibilitatea unui Al Treilea Război Mondial ca și cum Rusia ar putea avea vreo șansă de supraviețuire în urma unei conflagrații nucleare.

Author: Sorin Negru marți 28 iunie 2022 , 07:15

medvedev aliatul lui vladimir putin

Dmitri Medvedev: "Orice încercare de intruziune în Crimeea este o declaraţie de război împotriva ţării noastre" 

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev, un aliat destoinic al lui Vladimir Putin, spune că orice intruziune în peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o "declaraţie de război la adresa Rusiei, care ar putea

conduce la al treilea război mondial", informează presa internațională.

Citeste si: Uniunea Europeană se pregătește pentru atacuri biologice, chimice, radiologice și nucleare

"Pentru noi, Crimeea este o parte a Rusiei. Şi asta înseamnă pentru totdeauna. Orice încercare de intruziune în Crimeea este o declaraţie de război împotriva ţării noastre", a declarat Dmitri Medvedev pentru un site de ştiri din Rusia.

Dmitri Medvedev: "O catastrofă completă"

"Şi dacă acest lucru este făcut de către un stat membru NATO, asta înseamnă conflict cu întreaga alianţă nord-atlantică; un al treilea război mondial. O catastrofă completă", a mai spus Medvedev, citat de Reuters.

Citeste si: Rușii au tras cu rachete într-un mall în care se aflau 1000 de persoane

El a mai declarat că dacă Finlanda şi Suedia se alătură NATO, Rusia îşi va consolida graniţele şi va fi pregătită pentru măsuri de represalii care ar putea include perspectiva instalării de rachete hipersonice Iskander "în pragul lor".

medvedev putin

Dmitri Medvedev este în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei. 

[Sursa foto: Twitter]

Ce spunea Medvedev în urmă cu două luni

În luna mai 2022, după două luni de război al Rusiei în Ucraina, Dmitri Medvedev, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, declarase că Federația Rusă "nu va permite izbucnirea celui de-Al treilea război mondial".

Medvedev a scris atunci pe Telegram, după ce a vizitat Centrul nuclear federal rus din Sarov: „Arsenalul de arme moderne, fiabile și eficiente răcește ambițiile celor care sunt gata să înceapă al treilea război mondial. cu mâinile lor și ale altora. Nu vom permite să se întâmple o astfel de situație".

Citeste si: Zelenski cere „maximum” de la liderii G7 pentru a pune capăt războiului cât mai repede

„Dar trebuie să le reamintim constant că putem da un răspuns imediat și copleșitor de puternic la un atac asupra țării noastre. Putem respinge orice agresiune care ne amenință statul”, a mai precizat Medvedev la momentul respectiv.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si