Instituțiile de stat și private lituaniene au fost lovite de un atac cibernetic de refuzare a serviciului, iar anunțul vine dintr-un comunicat publicat de Ministerul Apărării.

Citeste si: SRI informează că mai mulți români ar activa pe lângă gruparea de hackeri Killnet

„Este foarte probabil ca atacurile de intensitate similară sau mai mare să continue în zilele următoare, în special în sectoarele transporturilor, energiei și financiare”, transmite Reuters, citată de The Guardian.


Agenția spune că grupul de hackeri Killnet și-a revendicat responsabilitatea asupra acestor atacuri.

Citeste si: Killnet amenință că va „distruge România” dacă Ioan Feher, românul care i-ar fi ajutat pe hackerii pro-ruși, nu este eliberat

Killnet a amenințat că va distruge România

Hackerii care fac parte din gruparea pro-rusă Killnet sar în sprijinul lui Ioan Feher, românul care este bănuit că i-a ajutat în recentele atacuri cibernetice asupra unor site-uri din România. Într-un mesaj postat pe reţeaua Telegram, pro-rușii susţin că „această persoană nu are nimic de a face cu Killnet” şi ameninţă că, dacă Ioan Feher nu este eliberat în 48 de ore, vor „distruge” România, Marea Britanie şi Moldova.  

Citeste si: Putin, măsură de retorsiune faţă de ”acţiunile neprietenoase ale anumitor state străine”. Ce sancțiuni va aplica liderul de la Kremlin

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Fac un apel la Guvernul României! Această persoană nu are nimic de-a face cu Killnet! A fost membru al grupului Telegram. Cum poți să le spui oamenilor tăi că un tip ne-a ajutat cu atacurile? E o prostie.

Aveați nevoie de orice persoană care să ia vina pentru prăbușirea României. Lăsați-l în pace. Dacă susține Rusia, asta nu înseamnă că este un infractor.

Dacă nu este eliberat în 48 de ore, voi distruge România, Marea Britanie și Moldova”,  a transmis gruparea pro-rusă.

Gruparea pro-rusă Killnet   a amenințat că va distruge întreaga structură informațională, numind Ministerul Sănătății.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si