Uniunea Europeană se pregătește pentru atacuri biologice, chimice, radiologice și nucleare

În urma unei cereri din partea guvernului Ucrainei vizând echipamente medicale și de protecție specializate în cazul unor posibile atacuri.

Author: Diana Puiu luni 27 iunie 2022 , 21:45

Uniunea Europeană se pregăteșye pentru atacuri biologice, chimice, radiologice și nucleare

Uniunea Europeană se pregăteșye pentru atacuri biologice, chimice, radiologice și nucleare

[Sursa foto: idevice.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Uniunea Europeană va oferi asistență de urgență Ucrainei și o va sprijini cu 11, 3 milioane de euro.

Printre echipamentele furnizate se numără 300.000 de costume de protecție, 5.600 de litri de substanță de decontaminare și 850 de echipamente pentru operațiuni de decontaminare.

Citeste si: Președintele Zelenski, un nou apel către Europa. "Este foarte dureros pentru noi"

Pentru a îmbunătăţi pregătirea şi răspunsul UE la riscurile pe care le reprezintă, pentru sănătatea publică, ameninţările chimice, biologice, radiologice şi nucleare (CBRN), Comisia dezvoltă rezerve strategice de capacităţi de răspuns prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al UE. Printre acestea se numără stocuri care includ produse şi echipamente medicale şi pentru incidente CBRN.

Citeste si: Loredana, tânăra care și-a ucis prietena la Mangalia, ar fi suferit un avort „S-ar putea întrezări motivul crimei” Noi detalii din anchetă au ieșit la iveală- kanald.ro

Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului

Citeste si: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Citeste si: Un general rus îl imploră pe Putin să trimită rachete nucleare în Kaliningrad, după blocajul impus de Lituania

Un general rus îl imploră pe Putin să trimită rachete nucleare în Kaliningrad

Un fost general în rezervă îi cere liderului de la Kremlin să trimită rachete nucleare la Kaliningrad, după blocajul impus de Lituania. Evgheni Buzhinski, general locotenent, a declarat la televizunea de stat că Vestul se joacă cu focul, notează jurnaliștii de la Daily Mail.

Citeste si: Cei mai importanti oficiali UE care au vizitat Ucraina de la inceputul razboiului

Autorităţile de la Vilnius au interzis tranzitul pe teritoriul lituanian al tuturor produselor supuse sancţiunilor Uniunii Europene. Este singura linie ferată din Rusia către exclava rusă Kaliningrd de la Marea Baltică care traversează Lituania, iar printre mărfurile interzise se numără cărbunele, metalele, materialele de construcţie şi echipamentele cu tehnologie avansată.

Citeste si:  Ucraina are de îndeplinit șase condiții pentru aderarea la Uniunea Europeană. Ce a stabilit Comisia Europeană

Buzhinski a afirmat că hotărârea Lituaniei este o amenințare la adresa securității Rusiei. Totodată, Dmitri Peskov a declarat că   “toată încrederea dintre Rusia și Occident s-a evaporat”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si