Rusia va înceta abia atunci când va fi la un pas de înfrângere, anunţă ministrul ucrainean de Externe

Rusia nu cedează, însă are totuși o limită. Potrivit ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, Rusia va fi de acord cu o încetare a focului doar atunci când va fi la un pas de înfrângere în războiul împotriva Ucrainei, informează Ukrinform.

Author: Laura Macovei joi 26 mai 2022 , 07:27

Dmitro Kuleba: Rusia va va înceta abia atunci când va fi la un pas de înfrângere

Dmitro Kuleba: Rusia va va înceta abia atunci când va fi la un pas de înfrângere

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Suntem de acord că o încetare a focului este necesară, dar vă garantez 100% că atunci când Rusia va fi de acord cu o încetare a focului, va fi momentul în care va fi la un pas

de înfrângerea sa în război. Şi vor fi de acord cu încetarea focului cu singurul scop de a scăpa de înfrângere, iar înainte de asta războiul va continua ”, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, în cadrul unui briefing după participarea sa la Forumul Economic Mondial.  

Rusia se concentrează pe război și nu pe diplomație

Kuleba a adăugat că Kievul salută cu sinceritate orice eforturi care duc la o soluţie diplomatică. 

În acelaşi timp, ministrul a subliniat că, având în vedere situaţia de pe teren şi o analiză a deciziilor Kremlinului, Rusia se concentrează pe război, mai degrabă decât pe diplomaţie. 

Citeste si: Vladimir Putin anunță că guvernul va crește pensiile și salariul minim cu 10%

Kuleba a declarat anterior, la 25 mai, că Ucraina nu va face nicio concesie lui Putin, deoarece strategia de pacificare a acestuia din 2014 până la începutul invaziei la scară largă a eşuat deja şi nu are nicio şansă de succes în viitor. 

Zelenski cere o întâlnire cu Putin fără intermediari

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat miercuri ceea ce el a numit lipsa de ''unitate'' a ţărilor occidentale în faţa războiului declanşat de Rusia în Ucraina cu peste trei luni în urmă, transmit AFP şi DPA.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri dimineață, într-un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, că  este dispus să discute cu invadatorul rus  doar în perspectiva unui dialog direct cu Vladimir Putin, și nu prin intermediari.

Citeste si: Viktor Orban, primele decizii după intrarea Ungariei în stare de urgență

Liderul de la Kiev s-a declarat pregătit pentru negocieri cu Rusia  dacă aceasta se retrage  în zonele în care se afla înaintea începerii războiului în februarie, precizând că va discuta doar cu preşedintele Vladimir Putin.

 

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si