Putin anunțat de asemenea că salariul minim va fi majorat cu 10% de la 1 iulie, urmând să ajungă la 15.279 de ruble (241 de euro) pe lună, potrivit agenției  Interfax.

Vladimir Putin anunță că guvernul va crește pensiile și salariul minim cu 10%

„Eu și guvernul am discutat mult timp despre asta, au fost dispute în cadrul guvernului și s-a luat o decizie.

Azi vreau să vă anunț: îmi propun să măresc cu 10% cuantumul pensiilor pentru pensionarii nemuncitori de la 1 iunie din acest an”, a anunțat Putin într-o întâlnire televizată a Consiliului de Stat al Rusiei.

Citeste si: Rusia, decizie-șoc în privința unui vechi conflict cu Japonia. Noile "Insule Rusești", motiv de furie la Tokyo

După noua indexare pensia medie în Rusia va ajunge la 19.360 de ruble (306 euro), potrivit ministrului rus al Muncii Anton Kotiakov.

Rusia se așteaptă la o inflație de peste 20% în 2022

În luna aprilie Rusia a înregistrat o inflație de 17,83%, cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani. Deși a reprezentat o problemă și înainte de războiul din Ucraina, inflația a crescut brusc în Rusia după declanșarea „operațiunii militare speciale” pe 24 februarie.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Avertismentul unui miliardar american: Invazia din Ucraina ar putea marca începutul celui de-al Treilea Război Mondial

Rusia se așteaptă la o inflație de peste 20% anul acesta și la o contracție a economiei între 8,8 și 12,4%.

Anunțul făcut de Putin vine după ce mai devreme în cursul zilei de miercuri acesta a vizitat pentru prima dată un spital în care sunt internați soldați ruși răniți în războiul din Ucraina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si