DNA sesizeaza Parchetul dupa ce Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul a dezvaluit date din ancheta

Directia Nationala Anticoruptie a sesizat procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a aprecia asupra necesitatii sesizarii din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii prevazute de art. 277 Cod penal, respectiv compromiterea intereselor justitiei, in legatura cu faptul ca Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul a inclus intr-un comunicat date nepublice din ancheta care vizeaza institutia, respectiv calitatea persoanelor audiate si natura probelor.

Author: Redactia Stirile Kanal D marți 01 august 2017 , 17:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Directia Nationala Anticoruptie a sesizat procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a aprecia asupra necesitatii sesizarii din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii prevazute de art. 277 Cod penal, respectiv compromiterea intereselor justitiei, in legatura cu imprejurarea ca, in continutul unui comunicat dat publicitatii la data de 1 august 2017, Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul a inserat date nepublice din cadrul unei anchete penale, de natura

sa afecteze buna desfasurare a acesteia", a anuntat DNA, care afirma ca" in comunicat se ofera date despre obiectul perchezitiei si se fac referiri la calitatea persoanelor audiate si la natura probelor".

In opinia DNA, datele din ancheta au fost dezvaluite de Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul, identificat doar ca "institutia guvernamentala", in conditiile in care, anterior, Directia Nationala Anticoruptie – unitatea de parchet competenta sa efectueze ancheta a emis un comunicat din care rezulta ca stadiul in care se afla in prezent ancheta impune limite stricte de comunicare publica.

Citeste si: Liviu Dragnea se simte "singur" in Parlament: "Vreau din toamna sa se schimbe programul"

"Precizam ca regimul informatiilor referitoare la acte procedurale efectuate de organele de urmarire penala, respectiv perchezitii, audieri de persoane, etc., este strict reglementat, iar informatii de acest tip nu pot face obiectul comunicarii publice decat in anumite imprejurari, strict determinate de stadiul anchetei si stabilite numai de organul de urmarire penala", subliniaza DNA.

Marti, DNA si Ministerul pentru Relatia cu parlamentul au transmis comunicate referitoare la perchezitii desfasurate cu o zi in urma la Palatul Victoria.

Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul a precizat ca, luni, procurorii DNA au facut perchezitii in patru birouri ale institutiei, care isi are sediul in Palatul Victoria, intr-un dosar privind concursurile pentru ocuparea unor functii de consilier, organizate in aceeasi zi.

”In cursul zilei de luni, 31 iulie, mai multi procurori si ofiteri de politie judiciara din cadrul DNA Bucuresti au efectuat perchezitii, in baza unui mandat de perchezitie domiciliara emis de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Penala, in patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul, care are sediu principal in Palatul Victoria. Perchezitia s-a desfasurat intre orele 15.00 si 19.00 si a vizat concursurile pentru ocuparea functiilor de consilier 1 si consilier 2, organizate de catre minister in aceeasi zi”, se arata intr-un comunicat al Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul.

Conform sursei citate, au fost audiate persoane de la cabinetul ministrului si din minister – respectiv Comisia de concurs, au fost facute fotografii si filmari pe toata perioada perchezitiilor.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si