DOCUMENT. Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile

Guvernul s-a reunit vineri seară pentru a discuta prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, iar Raed Arafat a anunțat că măsura va fi valabilă pe o perioadă de 30 de zile.

Alex Dumitrescu, vineri 14 august 2020 , 19:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

UPDATE: Guvernul a adoptat HG care prelungeşte starea de alertă cu 30 de zile, începând din 16 august. 

HG 668 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial. VEZI AICI DOCUMENTUL

Vor exista modificări minime și nu se vor impune restricții noi, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat, în ședința de Guvern în care se discută prelungirea perioadei de stare de alertă pe teritoriul României.

„În urma aprobării hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a avut loc ieri, astăzi venim cu hotărârea de guvern prin care propunem prelungirea pe încă 30 de zile”, a precizat Raed Arafat.

 

Premierul Ludovic Orban a întrebat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern dacă este pregătită Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.

„Da, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Modificări minimale, fără restricţii suplimentare”, a precizat Raed Arafat.

Citeste si: "Nu te duci să îți bei banii la cârciumă". Premierul Orban, explicație halucinantă despre înghețarea salariilor profesorilor

Premierul a anunţat că HG de prelungire trebuie plublicată în Monitorul Oficial cât mai repede.

„Deci, trebuie să intre în Monitorul Oficial. Deci la primul punct vom dezbate hotărârea Guvernului pentru prelungirea stării de alertă”, a afirmat premierul.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si