Ludovic Orban, avertisment pentru autoritățile din Republica Moldova: „Să nu încerce să politizeze acest subiect”

Autoritățile din Republica Moldova nu trebuie să politizeze tema gazoductului Ungheni-Chișinău, realizat pe baz aunui proiect finanțat de statul român, a atras atenția, vineri, premierul Ludovic Orban.

Alex Dumitrescu, vineri 14 august 2020 , 16:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Gazoductul Ungheni-Chișinău este „o investiție de suflet” a României, a spus, vineri, premierul Ludovic Orban, prezent la inaugurarea tronsonului de conductă de gaz Craiova - Segarcea.

„Sunt investiţii extrem de importante. Unele care au fost finalizate, cum este o investiţie de suflet a României, şi anume gazoductul Ungheni-Chişinău, care a fost finalizat şi pentru care îl felicit pe domnul director general Sterian (n.r.- Ion Sterian) şi în acelaşi timp atrag atenţia autorităţilor vremelnice din Republica Moldova să nu încerce să politizeze acest subiect.

Este o investiţie făcută de statul român, prin intermediul unei companii a statului român, o investiţie care a fost finanţată de noi şi care urmăreşte să ofere locuitorilor Basarabiei o sursă alternativă de alimentare cu gaz natural”, a afirmat Orban.

Alternativă la gazul rusesc

Premierul Ludovic Orban anunța recent finalizarea acestei investiții și odată cu aceasta posibilitatea furnizării gazului natural care provine din România în Republica Moldova.

„Această investiţie este gata, este vorba de gazoductul Ungheni-Chişinău. Investiţia realizată de Transgaz, investiţie care este finalizată şi care o dată cu finalizarea acestei investiţii există posibilitatea furnizării gazului natural în Republica Moldova, gaz natural care să provină din România, oferindu-le astfel o alternativă locuitorilor din Republica Moldova la gazul rusesc”, declara Orban în urmă cu câteva zile.

El a adăugat că această investiţie „arată determinarea României în a fi alături de cetăţenii Republicii Moldova” şi este extrem de importantă pentru relaţiile dintre cele două ţări.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si