Două persoane vaccinate cu ambele doze de vaccin anticovid Pfizer-BioNtech au murit din cauza virusului

Doi bărbați imunizați cu ambele doze de vaccin anticovid Pfizer-BioNtech au murit din cauza virusului. Întâmplarea a avut loc în Guyana franceză.

Georgiana Balaban, marți 27 aprilie 2021 , 11:34

doi bărbați au murit de coronavirus deși erau vaccinați
Caz șocant în Guyana franceză.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Două persoane de sex masculin, de 53 şi 68 de ani, au murit în Guyana franceză. Ei au făcut două forme severe de Sars-Cov-2, deși au fost vaccinați cu Pfizer(-BioNTech) cu doar câteva săptămâni înainte.

Citeste si: Noua tulpină de coronavirus din Tanzania îi sperie pe medici. Are un număr record de mutații și...

Cei doi bărbaţi, potrivit unei surse medicale, au

murit la Centrul Spitalicesc din Cayenne. Indivizi au fost vaccinaţi cu rapelul Pfizer-BionTech la sfârşitul lui februarie, precizează Agenţia Regională de Sănătate (ARS).

Citeste si: Veste bună. Aproape 80.000 de doze de vaccin Moderna ajung azi în România

„Cele două persoane prezentau antecedente cu grave comorbidităţi şi o stare de mare fragilitate. Una dintre ele prezenta o tulburare a sistemului imunitar susceptibilă să cauzeze un răspuns mai redus la vaccin”, a precizat ARS din Guyana franceză.

Doi bărbați au murit din cauza CORONAVIRUS, deși erau vaccinați împotriva virusului

Comunitatea franceză din America de Sud este foarte expusă variantei braziliene a SARS-CoV-2. „Prelevări sunt în curs de secvenţiere pentru a se afla tulpina virusului în cauză”, a anunțat ARS.

„Eşecul vaccinării există la toate tipurile de vaccin. Acest lucru depinde de starea sistemului imunitar al persoanei vaccinate”, a declarat directorul Institutului Pasteur din Guyana, dr.

Mirdad Kazanji, contactat de AFP.

Citeste si: Un al doilea caz de șoc anafilactic s-a înregistrat în județul Brașov

doi bărbați au murit de coronavirus deși erau vaccinați
Au murit de coronavirus, deși erau vaccinați cu ambele doze de Pfizer.[Sursa foto: PixaBay]

Acesta a mărturisit că persoanele vaccinate pot eventual să aibă virusuri care să se dezvolte la nivelul căilor respiratorii şi, eventual să contamineze alte persoane cu sistemul imunitar „fragilizat” şi cu „factori mari de comorbiditate”. „Însă, în cea mai mare parte a cazurilor, vaccinarea scade drastic numărul spitalizărilor şi cazurilor grave”, a subliniat el.

Directorul Institutului Pasteur din Guyana a afirmat că este conștient că aceste cazuri vor încetini campania de vaccinare în Guyana. Virusologul deplânge faptul că „virusul este lăsat să circule” în Guyana, în pofida faptului că acest teritoriu francez de află abia la începutul celui de-al treilea val. Acolo școlile sunt deschise, restaurantele sunt deschise, în cartiere sunt oamenii nu respectă nici purtarea măştii şi nici distanţarea fizică.

Citeste si: Pastila împotriva COVID-19 produsă de Pfizer ar putea fi disponibilă anul acesta

În Guyana, în oraşele cele

mai afectate, o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii se află în vigoare de la ora loală 19.00 la ora locală 5.00 în timpul săptămânii şi de sâmbăta la ora locală 19.00 şi până lunea la ora locală 5.00. Conform autorităților, vaccinul este accesibil tuturor adulţilor în vârstă de peste 18 ani, într-o atmosferă de neîncredere, majoritară.

Până la 18 aprilie, 2,5% din populaţia Guyanei franceze a fost vaccinată cu ambele doze de vaccin- 7.314

din cei aproximativ 300.000 de locuitori.-, iar 5,5% din populaţi a fost vaccinată cu o doză de vaccin anticovid.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Calendar ortodox 16 mai 2021: Ce mare Sfant este praznuit astazi, in Duminica... Calendar ortodox 16 mai 2021: Ce mare Sfant este praznuit astazi, in Duminica Mironositelor!
spotmedia.ro
Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e... Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e vaccinată, dar numărul de îmbolnăviri crește
spotmedia.ro
Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al... Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al bateriilor
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Adevărul despre vaccinare. Monica Pop: „Este o foarte mare greșeală medicală” Adevărul despre vaccinare. Monica Pop: „Este o foarte mare greșeală medicală”
infoactual.ro
Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață.... Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață. „Proastă decizie”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si