Doliu în lumea teatrului românesc! Actrița Camelia Zorlescu s-a stins din viață la 84 de ani

Actrița Camelia Zorlescu s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani. Împătimită de teatru, o prezență feminină stilată, o viață în teatru. Actrița a jucat timp de 30 de ani pe scena Teatrului Nottara.

Author: Alexandra Costea marți 26 iulie 2022 , 19:11

Doliu în lumea teatrului românesc! Actrița Camelia Zorlescu s-a stins din viață la 84 de ani

Doliu în lumea teatrului românesc! Actrița Camelia Zorlescu s-a stins din viață la 84 de ani

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Cu nespus regret anunțăm trecerea în neființă a marei actrițe Camelia Zorlescu", se precizează într-un mesaj postată de Teatrul "Nottara".

Camelia Zorlescu s-a născut la Galați, în 1938. A

absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesorilor Dina Cocea, Ion Cojar și Ion Olteanu.

Citeste si: Angajații de la salubritate adună în fiecare seară peste o tonă de deșeuri de pe plajă în Costinești

Actrița fost repartizată la Teatrul de Stat din Târgu Mureș, unde tocmai se înființase secția în limba română. Acolo a luat și primul premiu important, pentru rolul din Doi pe un balansoar, spectacol în care îl avea partener pe Constantin Diplan.

Camelia Zorlescu a murit. Din 1965, a fost actriță a Teatrului Nottara

A venit prin concurs, alături de Ștefan Iordache și Gilda Marinescu, sub directoratul lui Horia Lovinescu.

Primul rol, în 1966, în spectacolul Au fost odată două orfeline, în regia Sandei Manu, alături de o distribuție remarcabilă: Liliana Tomescu, Melania Cârjă, Ștefan Tapalagă.

Citeste si: Claudia Puican și Armin Nicoară fac eforturi intense să devină părinți: ,,E din ce în ce mai greu''- kanald.ro

Citeste si: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

Camelia Zorlescu a urmat o carieră construită cu multă dăruire și cu iubire.

Citeste si: Mai multe benzinării din România au fost amendate. Sancțiunile sunt uriașe

"O regăsim în distribuțiile unor spectacole care au făcut săli pline la Nottara: Meșterul Manole de Octavian Goga, regia: Ion Olteanu, O casă onorabilă de Horia Lovinescu, regia: Lucian Giurchescu, Othello de Willliam Shakespeare, regia: Cornel Todea, Năzdrăvanul Occidentului de J.M. Synge, regia: Ion Olteanu, Ultima oră de Mihail Sebastian, regia: Valeriu Moisescu, Audiență la consul de Ion Brad, regia: Ion Cojar, Timon din Atena de William Shakespeare, regia: Dinu Cernescu, Sentimente și naftalină de Sidonia Drăgușanu, regia: Mihai Berechet, Pensiunea doamnei Olimpia de I.D. Șerban, regia: Constantin Dicu, Karamazovii de Horia Lovinescu, regia: Dan Micu, Jocul de-a vacanța de Mihail Sebastian, regia: Alexandru Dabija, Brățara falsă de Paul Everac, regia: Eugen Todoran, Scapino, după Molière, regia: Alexandru Dabija, Floarea de cactus de Pierre Barillet și Pierre Gredy, regia: Mircea Cornișteanu, Într-o dimineață de Mihai Ispirescu, regia: Dan Micu, Henric al IV-lea de Luigi Pirandello, regia: Dominic Dembinschi, Păguboșii, după M.R. Paraschivescu, regia: Gelu Colceag, Sinucigașul de Nicolai Erdman, regia: Cornel Mihalache, Prințul negru de Iris Murdoch, regia: Cornel Todea, Întâlnire la Senlis de Jean Anouilh, regia: Geo Saizescu, Soțul păcălit de Molière, regia: Mircea Cornișteanu, Titanic vals de Tudor Mușatescu, regia: Dinu Cernescu, Aniversarea de Thomas Vinterberg și Mogens Rukov, regia: Vlad Massaci. O regăsim și în distribuțiile multor filme, semnate de regizori importanți: Manole Marcus, Sergiu Nicolaescu, Alecu Croitoru, Nicolae Corjos, Nae Caranfil. Pentru rolul din filmul Medalia de onoare, regia: Călin Peter Netzer, a fost nominalizată la Premiile Gopo, pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un film de lungmetraj ficţiune. Rămas-bun, doamnă Camelia Zorlescu!", transmite Teatrul Nottara.

Citeste si: „Eu vreau psihic să fiu bine, ca în egală măsură, psihic să îl fac bine pe copilul meu. Dacă vreau mâine, eu stau cu unul de 18 ani, că așa vreau eu.” Marcela Fota a vorbit despre partenerul său- kfetele.ro

Citeste si: "Acum văd cum karma lucrează. Doriane ești la fel de țepar ca Donca, doar că tu ca personaj faci mai mult rău copiilor". Dorian Popa, pus la zid! Ce a făcut și de ce este aspru criticat- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO| Momentul în care o grupare de hoți încearcă să fure încasările unui taximetrist din Cluj-Napoca: „Atenție, colegi, unde vă țineți încasările.”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si