Maica Pavelida, cunoscută în calitate de discipol al Părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop, s-a stins din viață. Ea era o figură căutată de numeroși enoriași, care se îndreptau către Prislop pentru a participa la pelerinaje și pentru a-i cere sfaturi.

Citește și: Experiența inedită trăită de o femeie. S-a trezit cu 86 de milioane de dolari în cont, dar a avut parte de o surpriză de proporții: „Este o experiență dezamăgitoare memorabilă”

În luna septembrie a acestui an, maica Pavelida a fost onorată cu Ordinul "Maica Domnului Rugătoarea” de către Patriarhul Daniel.

Maica Pavelida a fost unul dintre discipolii părintelui Arsenie Boca 

Privind spre Arsenie Boca, Maica Pavelida și-a împărtășit gândurile:  "Arsenie Boca este recunoscut ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului XX.

În perioada comunistă, Securitatea i-a interzis să slujească în biserici, fiind arestat și torturat în anii 1948 și 1951 pentru presupuse legături cu legionarii, acuzații negate de către el.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

După închisori precum Jilava, București, Timișoara, și Oradea, precum și condamnarea la muncă silnică la Ocnele Mari și la Canal, părintele s-a întors, la finalul pedepsei, ca stareț la Mânăstirea Prislop”.

Arsenie Boca s-a stins din viață pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia. Cu toate acestea, mii de credincioși continuă să se îndrepte către mormântul său de la Mănăstirea Prislop în cadrul pelerinajelor.

Citește și: Primele declarații ale surorii lui Andrei, băiatul de 12 ani găsit mort în fața unui hotel din Austria. Noi detalii ies la iveală despre excursia în care se afla românul

„Părintele a fost un trimis al lui Dumnezeu în vremea noastră, să ne arate adevărata cale a întâlnirii cu Domnul Nostru Iisus Hristos.

A fost înzestrat cu multe daruri și virtuți, ca să ne arate sfințenia sa.

A fost smerit, retras și ascultător față de Biserică. Și-a cunoscut sfârșitul cu trei ani înainte spunând că mai are “trei calendare” și apoi va pleca”, a mai spus maica Pavelida în trecut despre Arsenie Boca, notează  Agerpres.

Când i s-a cerut opinia despre canonizarea lui Arsenie Boca, Maica Pavelida a declarat: "Nu sunt eu în măsură să vorbesc despre acest lucru. Dânsul a prevăzut că vor veni vremurile acestea şi că aici (la Prislop, n.r.) va sosi atâta lume, ceea ce noi nu am ştiut. Aşteptăm să vedem cum lucrează Dumnezeu, prin ierarhia noastră”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si