Dolj: Doi elevi au picat Bacalaureatul dupa recorectarea lucrarilor, desi initial promovasera examenul

Doi dintre elevii din judetul Dolj care au contestat media la examenul de Bacalaureat au fost declarati respinsi, desi initial obtinusera medie de promovare. Dupa solutionarea contestatiilor, numarul mediilor de zece a crescut de la doua la patru.

Author: V.P. luni 10 iulie 2017 , 15:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un numar de 37 de elevi dintre cei 1.460

care au contestat mediile obtinute la Bacalaureat au promovat examenul, desi initial au fost declarati respinsi.

"Rata de promovare la nivelul judetului nostru este de 69,77%. Procentul initial a fost de 68,95%. De asemenea, a crescut si numarul elevilor care la acest examen au obtinut media 10. Aveam doua fete, iar in urma rezultatelor de la contestatii avem patru elevi cu media 10. La polul opus, as preciza faptul ca, daca inainte de contestatii procentul de promovabilitate, de exemplu la Colegiul National Carol I a fost de 100%, dupa contestatii, un elev a picat examenul de Bacalaureat, desi inainte avea medie de promovare.

Aceeasi situatie s-a mai inregistrat la Liceul Teoretic Henri Coanda Craiova, unde un elev a picat Bacalaureatul dupa ce a facut contestatii", a declarat Monica Suna, inspector scolar general al Inspectoratului scolar Judetean Dolj.

In cazul elevului de la Colegiul National "Carol I", media acestuia s-a micsorat dupa ce nota la Limba si Literatura Romana a fost modificata dupa contestatie, cu aproximativ doua puncte.

In urma contestatiilor, procent de promovabilitate 100% a fost inregistrat la Colegiul National "Fratii Buzesti".

De asemenea, la trei unitati de invatamant din judetul Dolj s-a inregistrat promovabilitate zero la Bacalaureat.

"Una dintre unitatile de invatamant cu procent de promovabilitate de 0% este Liceul Special Beethoven, unde sunt scolarizati elevi cu anumite probleme, deficiente. La celelalte doua unitati de invatamant, liceele din Malu Mare si Carcea, au sustinut examenul de Bacalaureat numai elevi de la seral”, a mai precizat Monica Suna.

In urma recorectarii celor 1.460 de lucrari pentru care s-a depus contestatie, 765 au fost solutionate in favoarea candidatilor, iar 601 elevi au primit note mai mici.

In 94 de situatii mediile nu au fost modificate.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si