Dominic Fritz anunţă o nouă strategie de testare pentru a combate epidemia de COVID-19

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a avut mai multe întâlniri, în ultimele zile, cu specialişti în diferite domenii, cu care a discutat despre un plan de combatere a pandemiei de COVID-19, la nivelul oraşului, printre acestea, o strategie de testare. "Imediat după învestirea în funcţia de primar, care sper să se producă zilele următoare, va intra în funcţiune şi o comisie de experţi care mă va sfătui în legătură cu controlul epidemiei de COVID-19 în Timişoara", a declarat Fritz.

Alina Raducu, marți 27 octombrie 2020 , 11:58

Dominic Fritz anunţă o nouă strategie de testare pentru a combate epidemia de COVID-19
Dominic Fritz anunţă o nouă strategie de testare pentru a combate epidemia de COVID-19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dominic Fritz, întâlniri cu experți pentru a gestiona epidemia de COVID-19

Citeste si: Poluarea din atmosferă ar putea creşte cu 15% mortalitatea din cauza COVID-19

"Săptămâna trecută, am avut o serie de întâlniri pentru a avansa planul nostru de a combate pandemia Covid la Timişoara. M-am întâlnit cu prof. univ. dr. Octavian Creţu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş, să discutăm o strategie de testare. Am stat de vorbă cu reprezentanţii Horetim, asociaţia patronală a domeniul hotelurilor, restaurantelor şi cafenelelor din Timişoara, şi sunt hotărât să găsim soluţii pentru ca această industrie să rămână în viaţă şi în această perioadă foarte complicată. De asemenea, m-am întâlnit şi cu prof. Marin Popescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, pentru a-l asigura că Primăria va susţine elevii timişoreni indiferent de scenariul epidemiologic”, a transmis Dominic Fritz, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Dominic Fritz a anunţat că, după ce va fi învestit în funcţia de primar al Timişoarei, va intra în funcţiune o comisie de experţi din care va face parte, printre alţii, medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

Citeste si: Cât de repede se pierde imunitatea la coronavirus - un nou studiu îngrijorător

"Imediat după învestirea în funcţia de primar, care sper să se producă zilele următoare, va intra în funcţiune şi o comisie de experţi care mă va sfătui în legătură cu controlul epidemiei de COVID-19 în Timişoara. Am avut aseară o primă întâlnire online cu ei şi avem deja pe masă câteva măsuri bazate pe date epidemiologice şi pe studii de impact din toate perspectivele. Mă bucur că au acceptat invitaţia mea să facă parte din comisie: conf. univ. dr. Emilian Popovici - vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie; dr. Virgil Musta - şeful Secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Victor Babeş; conf. univ. dr. Bogdan Nadolu - sociolog; dr. Octavian Jurma - medic şi cercetător; dr. Val Mureşan - manager şi inginer. Am convingerea că doar cu un parteneriat intens între instituţii, experţi, cetăţeni şi industrii putem controla epidemia în Timişoara şi că doar împreună putem identifica acele soluţii care să ne ţină sănătoşi şi ca societate”, a mai scris Fritz pe Facebook.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Surpriza de proportii in primul consiliu la Survivor Romania 2021! Ce se va intampla cu... Surpriza de proportii in primul consiliu la Survivor Romania 2021! Ce se va intampla cu Georgiana! Daniel Pavel a facut anuntul incredibil!
demamici.ro
A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să... A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să trăiască! Poveste relatată de „mămica unui copil malformat” | Demamici.ro
b1.ro
Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o,... Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo
monitorulcj.ro
VIDEO. Un șofer INCONȘTIENT a fost la un pas să producă o tragedie în timp ce mergea pe... VIDEO. Un șofer INCONȘTIENT a fost la un pas să producă o tragedie în timp ce mergea pe contrasens pe Autostrada Gilău - Turda
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si