„Happy hypoxia”, cea mai gravă formă de manifestare a virusului SARS Cov 2

Persoanele infectate cu COVID-19 se pot confrunta cu „happy hypoxia”, aceasta fiind o formă de manifestare care arată cât de imprevizibil poate fi virusul. Conform spuselor lui Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, în unele cazuri simptomele pot să apară abia în momentul în care bolnavul este intubat.

Alina Raducu, marți 27 octombrie 2020 , 09:21

„Happy hypoxia”, cea mai gravă formă de manifestare a virusului SARS Cov 2
„Happy hypoxia”, cea mai gravă formă de manifestare a virusului SARS Cov 2
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Citeste si: Nelu Tătaru a dezvăluit ce pastilă folosește pentru a preveni COVID-19

Pot exista pacienți care au o saturație de oxigen de 65% (n.r. aceasta nu trebuie să scadă sub 93%), dar nu și o simptomatologie profundă. Starea lor se înrăutățește brusc și au nevoie de ventilație mecanică.

Este o hipoxie care nu-ți creează niciun fel de simptom decât atunci când ajungi să fii intubat. Este un prag foarte labil între momentul în care ai această saturație – pe care o suporți foarte bine – și momentul în care ajungi să fii intubat”,  afirmă specialistul.

„Happy Hypoxia”, cea mai gravă și imprevizibilă forma a noului coronavirus

„În momentul în care îi monitorizăm, vedem că au un deficit în saturația oxigenului, o scădere a acestei saturații. Vin cu saturații de 65-70 la sută, fără să aibă neapărat o simptomatologie alarmantă. În mod normal, la un pacient care are o saturație atât de mică, ne așteptăm să resimtă mult mai acut lipsa de oxigen decât o face în realitate”, a precizat medicul Radu Țincu la Digi 24.

„Este ceea ce se numește „silent hypoxia” (hipoxia tăcută) și „happy hypoxia” (hipoxia, lipsa de aer fericită). Este o hipoxie care nu-ți creează niciun fel de simptom decât atunci când ajungi să fii intubat”, a afirmat Radu Țincu.

Citeste si: OMS, avertisment pentru Europa: "Boala poate intra într-o zonă și mai întunecată"

„Este un prag foarte labil între momentul în care ai această saturație – pe care o suporți foarte bine – și momentul în care ajungi să fii intubat. Suntem surprinși, vă spuneam, că acești pacienți au o simptomatologie foarte redusă comparativ cu starea lor, pe de o parte, iar pe de altă parte, imaginile tomografice sunt catastrofale, este o afectare pulmonară bilaterală, cu afectări de peste 50-60-70 la sută din ambele câmpuri pulmonare”, a mai adăugat medicul.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR marți, 26 ianuarie 2021. Moneda europeana si dolarul incep saptamana... Curs valutar BNR marți, 26 ianuarie 2021. Moneda europeana si dolarul incep saptamana in crestere fata de Leu!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc... Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"
monitorulcj.ro
Zodiacul dragostei. Ce zodii formează cea mai bună relație de cuplu Zodiacul dragostei. Ce zodii formează cea mai bună relație de cuplu
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si