Donald John Trump a împlinit astăzi, 14 iunie 2021, vârsta de 75 de ani. Înainte de a intra în politică, Trump a fost om de afaceri și de televiziune. Politicianul american a fost cel de-al 45-lea președinte al SUA (în 2017-2021). Trump are o avere estimată la 2,4 miliarde de dolari. El este căsătorit cu Melenia Trump, încă din 2005 și are cinci copii.

Gafele memorabile ale lui Donald Trump

Donald Trump era extrem de viral când era președinte al SUA. Una dintre gafele sale memorabile este atunci când a anunțat sancțiuni pentru un ayatollah mort în 1989.

Trump anunța în 2019 sancţiuni economice contra Iranului care îi vizează pe diverşi oficiali de la Teheran, dar şi pe ayatollahul Khomeini. Acesta era mort din 1989. Trump l-a încurcat pe defunctul ayatollah cu actualul lider suprem pe care îl cheamă Khamenei.

„Bunurile ayatollahului Khomeini şi ale echipei sale nu vor scăpa de sancţiuni. Măsurile reprezintă un răspuns puternic şi proporţionat faţă de acţiunile tot mai provocatoare ale Iranului”, a spus Donald Trump.

Pe atunci, Iranul a reacţionat furibund- nu la gafa lui Donald Trump, ci la noile sancţiuni economice care îi viza pe ayatollah şi un grup de apropiaţi de-ai săi, printre care şi ministrul de Externe.

Citeste si: Donald Trump i-a lăsat o scrisoare în Biroul Oval lui Joe Biden

„Acţiunile Casei Albe arată că este afectată de retard mintal. O persoană îşi pierde minţile şi face ceva nebunesc şi stupid, şi ce dacă? Impune sancţiuni liderului unei ţări, de ce? America este amuzantă, noi nu le permitem să vină în ţara noastră şi ei spun că noi nu putem merge la ei, de ce mai impun sancţiuni?”, a

spus Hassan Rouhani, preşedintele Iranului.

O altă gafă de al lui Trump este atunci când a zis că Emmanuel Macron este premierul Franței.

Fostul președinte american l-a numit pe Macron premier. „Ştiţi ce am mai oprit? Acordul de la Paris privind mediul. Îmi place mult prim-ministrul Macron, dar l-am întrebat cum avansează acordul şi nu prea mergea treaba”, a spus Donald Trump, la un miting de campanie. Cei doi politicieni au avut mai multe întâlniri de-a lungul timpului. Liderul de la Paris a efectuat chiar o vizită de stat în SUA, în urmă cu câțiva ani.

donald trump gafe celebre
Donald Trump în SUA.[Sursa foto: Facebook]

O altă gafă memorabilă făcută de Trump este atunci când a anunțat că va construi un zid la granița cu Mexicul pentru a opri „exportul de crimă și sărăcie”. Americanul a declarat atunci că acea construcție va fi plătită de Mexic.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

După mexicani, Trump a trecut la musulmani. El a zis că va propune să fie interzis accesul musulmanilor pe teritoriul american. Trump a anunțat „o interdicție totală și completă vizând intrarea musulmanilor în Statele Unite, până când reprezentanții țării își dau seama ce se întâmplă”. Fostul președinte a afirmat apoi că interdicția ar fi temporară. O purtătoare de cuvânt a lui Donald Trump a afirmat că acesta se referă doar la cei care provin din țările unde terorismul este o problemă.

Gafele lui Trump nu s-au oprit aici. Trump anunța, cu ani în urmă, că are un plan de a învinge Statul Islamic. El spunea că este o organizație teroristă care a fost creată de Hillary Clinton și Obama.

Citeste si: Donald Trump vrea să înființeze un nou partid

Trump a făcut numeroase afirmații privind terorismul. El a mărturisit că este de acord cu tortura, prin metoda simulării înecului împotriva teroriștilor.

„Îmi voi utiliza toate puterea legală pentru a-i opri pe acești inamici teroriști. Înțeleg, în același timp, că Statele Unite sunt legate prin legi și tratate și nu voi cere armatei sau altor responsabili să încalce legea”, a încercat apoi Donald Trump să liniștească apele.

Trump a ieșit în evidență și atunci când nu a știut ce este triada nucleară. El a evitat o întrebare privind cele trei componente ale arsenalului nuclear american în cadrul unei dezbateri republicane.

Americanul a făcut o gafă și în privința femeilor. El a transmis că cele care avortează ar trebui pedepsite. „Cred că este o problemă foarte serioasă asupra căreia trebuie să luăm o decizia. Sunt pro-viață. Ne-am întoarce la o perioadă anterioară când femeile trebuiau să meargă într-un loc ilegal pentru a face avort, dar trebuie interzis. Trebuie să existe o formă de pedeapsă pentru femei”, a declarat el.

Fostul președinte american are un istoric vast la gafelor sale din spațiul public. Iată câteva dintre ele:

- „Nu i-aș cumpăra niciodată Ivanei bijuterii decente sau fotografii. De ce să-i ofer bunuri negociabile?”, a afirmat miliardarul într-un interviu acordat Vanity Fair, în 1990.

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

Citeste si: Donald Trump urmează să graţieze aproximativ 100 de persoane în ultima sa zi la Casa Albă

- „26.000 de agresiuni sexuale neraportate în armată, doar 238 de condamnări. La ce se așteptau geniile astea când au pus bărbații și femeile împreună?”, a scris Donald Trump pe Twitter, în 2013.

- „Știi, nu contează cu adevărat cu scrie presa atât timp cât ai o bucată tânără și frumoasă”, a spus Donald Trump, într-un interviu acordat Esquire, în 1991, referitor la relația sa cu presa, dar și la iubitele sale.

- „Am putea spune că aspectul nu contează, însă este evident că aspectul contează. De exemplu, tu nu ai fi avut această meserie, dacă nu ai fi fost frumoasă”, i-a spus Donald Trump unei jurnaliste.

- „Dacă Hillary Clinton nu a putut să-și satisfacă soțul, ce o face să creadă că poate să satisfacă America”, a scris Donald Trump pe Twitter, anul trecut, însă între timp a șters mesajul.

- Angelina Jolie „a fost cu atât de mulți bărbați, încât mă face să par un copil… Nici nu o mai găsesc atrăgătoare”, a spus Donald Trump, în 2006, în timpul unui interviu acordat lui Larry King.

- „Toate femeile de la The Apprentice (Ucenicul, emisiunea lui Donald Trump – n.r.) au flirtat cu mine – în mod conștient sau nu. Este ceva așteptat”, a scris miliardarul în cartea sa “How To Get Rich, în 2004”.

Citeste si: Cine este femeia ucisă la Capitoliu, susţinătoare a lui Donald Trump


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si