Preşedintele Donald Trump a promis luni o ripostă a SUA ''de o mie de ori mai puternică'' decât orice atac al Iranului, după informaţii de presă conform cărora Teheranul ar intenţiona să asasineze o ambasadoare americană.

"Orice atac din partea Iranului, indiferent sub ce formă, împotriva SUA va fi urmat de un atac contra Iranului, (atac) ce va fi de o mie de ori mai puternic ca magnitudine!", a scris Donald Trump pe Twitter.

Citeste si: Starea lui Gică Popescu s-a agravat. "Virusul a dezvoltat foarte repede o pneumonie"

Asasinat plănuit de Iran?

”Potrivit unor articole de presă, I ranul ar plănui un asasinat, sau alt fel de atac la adresa Statelor Unite, ca răzbunare pentru moartea liderului terorist Soleimani, care a fost ucis pentru că plănuia un viitor atac, uciderea de soldați SUA și pentru crimele și suferința produse timp de atât de mulți ani”, a mai scris Donald Trump.

Citeste si: Un val de aer rece lovește România. Unde se va înregistra ZERO grade

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Guvernul iranian analizează ideea de a o asasina pe ambasadoarea Statelor Unite în Africa de Sud, Lana Marks, arată rapoarte ale serviciilor de informaţii americane, potrivit unui oficial guvernamental de la Washington citat duminică de publicaţia Politico.

Citeste si: O tânără de 22 de ani a batut 9 persoane, dintre care 4 polițiști

Riscul unor tensiuni în campania electorală din SUA

Un eventual atentat iranian ar putea provoca escaladarea tensiunilor între Washington şi Teheran şi l-ar putea obliga pe Trump să contraatace, posibil chiar în timpul campaniei electorale, apreciază Politico.

Atacul asupra diplomatei este doar una din opţiunile luate în considerare de Iran, cred oficialii americani.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si