Donald Trump susține că este victima unei persecuții politice. Fostul politician se teme că FBI ar fi ''plasat'' probe în timpul percheziţiei de la Mar-a-Lago

Fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii Donald Trump şi-a manifestat miercuri pe reţeaua sa de socializarea temerea că FBI-ul s-ar putea să fi ''plasat'' probe împotriva sa în timpul percheziţiei care a avut loc luni la reşedinţa de la Mar-a-Lago şi s-a arătat indignat că agenţii nu au permis nimănui să vadă ce făceau acolo.

Author: Alexandra Costea miercuri 10 august 2022 , 18:31

Donald Trump susține că este victima unei persecuții politice. Fostul politician se teme că FBI ar fi ''plasat'' probe în timpul percheziţiei de la Mar-a-Lago

Donald Trump susține că este victima unei persecuții politice. Fostul politician se teme că FBI ar fi ''plasat'' probe în timpul percheziţiei de la Mar-a-Lago

[Sursa foto: arhivă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

''FBI-ul şi alţi agenţi ai guvernului federal nu au lăsat pe nimeni, nici măcar pe avocaţi, să se apropie de zonele care au fost scotocite şi examinate în timpul percheziţiei de la Mar-a-Lago'',  este mesajul postat de fostul preşedinte republican pe reţeaua de socializare Truth Social, conform AFP.

Citeste si: Casa lui Donald Trump, percheziționată de FBI

''Le-au cerut tuturor să părăsească locul, doreau să rămână singuri, fără vreun martor care să vadă ce făceau, luau sau, ceea ce sper să nu fi fost, plasau'', a mai scris Trump.

''De ce au insistat atât de mult ca nimeni să nu-i observe şi au dat pe toată lumea afară?'', a chestionat el bănuitor, acuzând o  ''persecuţie politică''  împotriva sa.

Percheziția FBI, motiv de îndfoieli pe scena politică americană

FBI-ul a derulat luni seară o percheziţie spectaculoasă la reşedinţa lui Trump din Florida, care a provocat un adevărat val de indignare în rândul politicienilor conservatori. Până la acest moment, niciun fost preşedinte american nu a fost anchetat într-un asemenea mod, iar la două zile după acea percheziţie Departamentul Justiţiei şi FBI păstrează încă o tăcere totală pe acest subiect.

Între timp, fostul președinte Donald Trump a sosit miercuri la o audiere sub jurământ la New York, în cadrul anchetei civile împotriva lui asupra suspiciunilor de fraude financiare ale Trump Organization.

Citeste si: Cu ce se ocupă Barack Obama în prezent. Este unul dintre cei mai iubiți președinti pe care i-a avut SUA

''La New York, în seara asta. O văd mâine pe procuroarea generală pentru continuarea celei mai mari vânători de vrăjitoare din istoria SUA'', este mesajul scris de Trump marţi tot pe reţeaua Truth Social.

Această audiere condusă de procuroarea Letitia James, care este afro-americană, era fixată iniţial pentru 15 iulie, dar a fost amânată după decesul primei soţii a lui Trump, Ivana. Procuroarea nu-l poate inculpa penal pe fostul preşedinte în acest dosar, însă îi poate cere daune financiare în civil. Există însă în acelaşi caz şi o anchetă penală care se desfăşoară în paralel, condusă de procurorul Manhattan-ului, Alvin Bragg.

Ancheta asupra fraudelor financiare ale Trump Organization a fost deschisă în 2019 în urma denunţurilor făcute de fostul avocat personal şi om de încredere al lui Donald Trump, Michael Cohen, cel care a spus odată că este gata să  "încaseze un glonţ"  pentru a-l apăra pe fostul preşedinte.

Citeste si: Tatăl lui Elon Musk, declarații uluitoare despre propriul fiu. De ce Errol Musk nu e mândru de fiul său


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si