Cu ce se ocupă Barack Obama. Cel de-al 44-lea președinte al SUA și-a încheiat mandatul pe 20 ianuarie 2017 și a fost succedat de Donald Trump. Acesta a declarat că nu va mai reveni în politică. Iată care este motivul și cu ce se ocupă în acest moment Barack Obama!

Cu ce se ocupă Barack Obama în prezent

Cu ce se ocupă Barack Obama în prezent. Este unul dintre cei mai iubiți președinti pe care i-a avut SUA

[Sursa foto: Facebook- Barack Obama]

Cu ce se ocupă Barack Obama în 2022

După activitatea de președinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama se dedică unei activități care are rolul de a influența scena și viața politică din SUA, pe care le consideră îngreunate în urma scăderii prezenței la vot.

„Cel mai important lucru pe care pot să-l fac este să ajut într-un anume fel la pregătirea următoarei generaţii de lideri pentru a prelua frâiele şi a încerca să schimbe lumea”, spunea Barack Obama în 2017.

Citeste si: VIDEO Jill Biden, Prima Doamnă a SUA, se întâlnește azi cu Carmen Iohannis. „Voi petrece Ziua Mamei cu mame și copii ucraineni” care au fugit de războiul lui Putin

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Prin intermediul Fundaţia Obama şi viitoarei sale biblioteci prezidenţiale, ambele aflate în Chicago, fostul lider american speră să identifice tineri cu talent şi pasiune pentru munca în folosul comunității și să le ofere instrumentele necesare pentru a avea succes.
„Vreau să accelerez mişcarea acestei noi generaţii către conducere. Pentru că, dacă aceasta se va întâmpla, cred că ne va fi bine”, a adăugat el.

Cu ce se ocupă Barack Obama în prezent

Cu ce se ocupă Barack Obama în prezent. Este unul dintre cei mai iubiți președinti pe care i-a avut SUA

[Sursa foto: Facebook- Barack Obama]

Barack Obama a fost al 44-lea președinte al SUA

Barack Hussein Obama al II-lea este născut pe 4 august 1961 este un om de stat american, cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. A fost primul afro-american ales în această funcție, în urma alegerilor prezidențiale din  , alături de Joe Biden ca vicepreședinte.

Citeste si: Donald Trump împlinește 75 de ani. Ce gafe celebre a făcut fostul președinte american

A fost învestit în funcție pe 20 ianuarie 2009 și înlocuindu-l pe predecesorul său George W. Bush. În 2012, a fost reales, rămânând astfel în funcție pentru încă 4 ani. Și-a încheiat mandatul la  , fiind succedat de Donald Trump. 

Pe 9 octombrie 2009, Barack Obama a fost anunțat drept laureat al Premiului Nobel pentru Pace pe 2009, „pentru eforturile sale extraordinare în scopul întăririi cooperării între popoare. 

Citeste si: Joe Biden a propus o reformă a legii imigraţiei şi a semnat mai multe ordine executive


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si