Previziunea lui Donald Trump este mult mai optimistă faţă de calendarul avansat anterior de proprii consilieri de la Casa Albă din domeniul sănătăţii, informează Reuters.

Întrebat într-o emisiune radio moderată de Geraldo Rivera când ar putea fi gata un vaccin, Trump a spus:'Înainte de sfârşitul anului, poate mai devreme!'.

Citeste si: Avion prăbușit în Egipt. Tragedia s-a petrecut pe coasta Mării Roșii

SUA investesc tot mai mulți bani în vaccin

Statele Unite au dublat luna trecută investiţia destinată companiei farmaceutice Moderna pentru susţinerea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19, suplimentând cu 472 de milioane de dolari suma de 483 de milioane deja anunţată.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Moartea şocantă a unui tânăr poliţist

De asemenea, guvernul american a anunţat că va plăti miliarde de dolari pentru achiziţia cu prioritate a sute de milioane de doze de vaccin de la această companie şi de la altele din sectorul farmaceutic ajunse într-o fază avansată a testelor clinice, precum Johnson & Johnson, Biontech-Pfizer, Sanofi sau GlaxoSmithKline.

Citeste si: Noi schimbări în Codul Rutier. Cum se modifică vârsta la care poți obține permis

'Înainte de 3 noiembrie?', data alegerilor prezidenţiale din SUA, a insistat moderatorul emisiunii. 'Cred că în anumite cazuri, da, este posibil înainte, dar în jurul acestei date', a mai spus Donald Trump, potrivit Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si