Dorin Cioabă, regele romilor, se teme de o tragedie: ”Conflict etnic la Sibiu!” Romii şi vecinii lor sunt la cuţite pe strada Grâului din Sibiu

Autointitulat regele romilor, Dorin Cioabă a povestit cum a escaladat un conflict între supuşii lui şi vecinii lui pe o stradă din Sibiu.

Petru Luca, luni 05 noiembrie 2018 , 21:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Autointitulat regele romilor, Dorin Cioabă a povestit cum s-a născut un conflict între supuşii lui şi vecinii lui pe o stradă din Sibiu, localitatea în care el şi familia lui sunt stabiliţi de decenii. Foarte îngrijorat de faptul că scandalul poate escalada în orice moment, Cioabă a descris situaţia explozivă  pe un site de socializare, ţinând evident partea romilor. 

”Sibiul riscă să ajungă un Hadareni datorită conflictul iscat între o comunitate de romi din Sibiu str. Grâului si un grup de vecini care au blocat drumul de aces al Romilor in fata caselor lor. Sa crezut ca o data cu modernizare străzilor din Turnisor se va rezolva si acest abuz al vecinilor romilor.Aseara însă un grup de romani au luat batele si lopetile si sau napastit asupa romilor acestia ascuzanduse in case de frica si au fosti amentatit Am fost sa mediez acest conflict însă acest grup de vecini au declarat că nu vor debloca strada ca nu pot sa rabde pe tigani .Pe cealaltă parte romi sau saturat sa stea blocaţi si sa nu aiba aces copii lor sa meargă la şcoală şi trebuie să ocolească doar pentru ca acolo există un grup care face discriminare.Primaria a asfaltat strada pana in dreptul caselor românilor.si nu au continuat strada ci au lăsat o bucată de 50 metri neadfaltata plina de gunoi care sa aiba rol de graniţă între Romi si Romani. În curând vor avea loc ciocniri intre cele doua tabere si vor exista cu siguranta victime de ambele parti.Autoritatile tac. Am cerut să fiu primit de Primar însă nu am primit nici un raspuns.Rog Autorităţile.si institutiile drepturilor omului dar si Consiliu de Discriminare sa ia atitudine si inpreuna sa oprim acest conflict etnic care ar aduce Sibiul pe lista oraşelor in care tigani sunt omorati din cauza etniei”, a notat alarmat Cioabă, cu greşelile de rigoare, într-un text publicat sub titlul ”Conflict etnic la SIbiu”.

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si