DOSARUL REVOLUȚIEI. Procurorii cer redeschiderea urmării penale în cazul lui Petre Roman

Procurorii de la Parchetul General cer redeschiderea urmării penale în cazul lui Petre Romna, în Dosarul Revoluției.

Author: D.S. luni 21 octombrie 2019 , 16:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Prin ordonanța nr.2556/C/2019 din 21 octombrie 2019 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a dispus „infirmarea, ca netemeinice, a soluțiilor de clasare dispuse față de numiții Roman Petre – fost membru al Consiliului Frontului Salvării Naționale și prim-ministru al Guvernului României şi Brateș Teodor – fost redactor-șef la Televiziunea Română, cu privire la infracțiunile contra umanității, prevăzute de art.

439 alin.(1) lit. a),g),i) și k) din Codul penal și redeschiderea urmăririi penale în cauză”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Citeste si: Dosarul Mineriadei, retrimis la Parchet

De asemenea, s-a decis infirmarea, ca nelegală și netemeinică, a soluției de clasare dispusă cu privire la infracţiunile de: omor, prevăzută de art.188 din Codul penal, omor calificat, prevăzută de art.189 lit.a) şi f) din Codul penal, genocid, prevăzută de art. 438 alin.(1) lit. a) şi b) şi alin.(2) din Codul penal, infracţiuni de război contra operaţiunilor umanitare şi emblemelor, prevăzută de art.442 alin.(1) lit.b) din Codul penal, utilizarea de metode interzise în operaţiunile de luptă, prevăzută de art.443 alin(1) lit.b) şi c) din Codul penal, şi art.445 din Codul penal, toate cu aplicarea art.5 şi 38 din Codul Penal şi redeschiderea urmăririi penale în cauză.

Tot Parchetul a hotărât infirmarea, ca nelegală și netemeinică, a soluţiei de clasare dată cu privire la plângerile formulate de un număr de 672 de persoane având ca obiect săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii, prevăzute de art.439

alin.(1) lit.a), g), i) şi k) din Codul Penal şi redeschiderea urmăririi penale în cauză.

Citeste si: Mioara Roman a uitat să plătească chiria şi la apartamentul în care s-a mutat după ce a plecat din vila RA-APPS! Fosta soţie a lui Petre Roman, datoare cu încă 8.000 euro


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si