Două profesoare sunt acuzate că şi-au abandonat eleva pe aeroportul din Portugalia. Cum se apără femeile că nu au vrut să plătească un bilet în plus

Caz halucinant pentru o elevă care a fost abandonată pe un aeroport, într-o ţară străină, ca să nu mai plătească în plus un bilet de avion, chiar de profesoarele ei! Două profesoare din Jibou au lăsat singură pe aeroportul din Lisabona o elevă în vârstă de numai 14 ani cu care plecaseră în Portugalia, prin programul Erasmus. 

Author: Alexandra Costea miercuri 25 mai 2022 , 15:27

Două profesoare sunt acuzate că şi-au abandonat eleva pe aeroportul din Portugalia. Cum se apără femeile că nu au vrut să plătească un bilet în plus

Două profesoare sunt acuzate că şi-au abandonat eleva pe aeroportul din Portugalia. Cum se apără femeile că nu au vrut să plătească un bilet în plus

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Din fericire, incidentul halucinant s-a încheiat cu bine şi eleva de doar 14 ani a ajuns în siguranţă acasă. Grupul care era format din 3 elevi şi cele două profesoare se întorcea din Portugalia, unde timp de câteva zile a participat la un proiect internaţional.

Cu toţii ştiau că la întoarcerea spre România nu mai este nevoie de test Covid, dar pe aeroportul din Lisabona compania a hotărât să ceară teste anumitor persoane prin sondaj.

Grupul avea deja teste efectuate în România pentru plecarea spre Portugalia, însă acestea erau expirate. Angajaţii au sesizat acest lucru abia la testul adolescentei în vârstă de 14 ani pe care au oprit-o de la îmbarcare. În aeroport exista un centru de testare, dar rezultatele nu veneau în timp util. Pentru a nu mai fi nevoiţi să achite suma de 40 de euro în plus, la nivelul grupului s-a luat decizia ca fata să rămână singură în aeroport timp de 6 ore până la următorul zbor, urmând ca mai apoi să se întâlnească pe aeroportul din Munchen unde şi primul zbor avea escală.

Citeste si: VIDEO| Micii înotători de la Steaua se gândesc și la copii mai puțini norocoși, care suferă de autism

Cadrele didactice au apelat-o totuşi pe o profesoară din Portugalia care a coordonat proiectul, însă fiind trecut de miezul nopții, femeia a ajuns în aeroport abia după două ore.

Între timp, adolescenta a sunat acasă şi-a anunţat mama, iar în acest fel s-a aflat totul. Chiar dacă părinţii nu au depus plângere la poliţie, oamenii legii au deschis dosar penal pentru abuz în serviciu. Urmează să se stabilească sancţiunile care vor fi aplicate.

Cum se apără profesoarele care și-au abandonat eleva în aeroportul din Portugalia

Cătălin Bărburaş Păcurar, directorul şcolii gimnaziale ''Lucian Blaga'':  Ele spun că a fost o decizie la cald, luată în 15 minute şi nu mai aveau decât banii pe care i-au plătit pentru un alt bilet fetei, deşi nu este moral, normal să te gândeşti la bani într-o astfel de situaţie. S-a întocmit comisie de disciplină, s-a propus o sancţiune pe care urmează să o dezbatem în Consiliul de Administraţie.

Citeste si: Un român a blocat cu TIR-ul autostrada A13 din Austria. Remorca s-a desprins de capul tractor după ieșirea din tunel


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si