Dr Mihai Craiu: De ce se protejează medicii cu ochelari! Măștile nu sunt suficiente, virusul poate intra și prin ochi! Cum te protejezi eficient

Celebrul medic Mihai Craiu, fondatorul Spitalului Virtual pentru Copii, dezvăluiri neașteptate despre căile de intrare ale coronavirusului

C.L., miercuri 29 ianuarie 2020 , 13:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Dr Mihai Craiu a afirmat că virusurile se pot lua prin orice fluid biologic. ”Ceea ce este și mai periculos este că s-a dovedit că poate fi luat și în perioada de incubație, adică atunci când acea persoană nu pare bolnavă”, a precizat medicul Craiu.

”Pentru moment știm că noul coronavirus produce o boală cu febră, tuse, respirație dificilă. Si că acest virus ar putea fi luat de la un pacient bolnav. Deoarece nu există încă un vaccin și nici tratament specific, ar fi bine să adoptăm măsuri de prevenție. Spălăm frecvent mâinile, evităm să ne atingem fața și gura cu mâna (un studiu recent a dovedit că ducem, în medie, de 23 de ori pe oră mâna la ochi, nas sau gură) și purtăm o mască în locuri aglomerate (chiar dacă are eficiență discutabilă, această mască ne va apăra măcar de propriile mâini)”, este mesajul postat de dr Mihai Craiu pe Spitalul Virtual pentru Copii.

Recent, invitat la o emisiune radiofonică, medicul a lămurit misterul ochelarilor pe care îi poartă cadrele medicale care intră în contact cu bolnavii infectați cu virusul gripal sau coronavirus.

”În acest moment, autoritățile din Wuhan, China, recomandă, persoanelor care ies în public, purtarea a două măști, una peste alta, pentru cei care nu poartă măști speciale microbiologice. O observație a fost faptul că personalul medical care purta doar mască s-a îmbolnăvit pentru că nu se proteja  și cu ochelari speciali. Una din căile de intrare foarte serioasă sunt ochii. Pentru că virusul poate intra prin mucoasa conjunctivală”, a declarat dr Mihai Craiu.

Citeste si: Stewardesa româncă posibil infectată cu coronavirus a fost internată la Spitalul de boli infecţioase din Cluj

Citeste si: VIDEO | Coronavirusul ucigaș din China, descoperit într-o nouă țară europeană. OMS a ridicat nivelul de alertă

Coronavirusul din China se poate lua de pe haine sau orice suprafață metalică

- Virusul poate supraviețui timp de cel puțin 12 ore pe o suprafață metalică, prin urmare se recomandă spălarea mâinilor de fiecare dată după ce atingem mânere sau clanțe în locurile publice.

- Virusul supraviețuiește între 6 și 12 ore pe haine. În general, detergentul ucide virusul. Deoarece este posibil să nu puteți spăla hainele de iarnă după fiecare purtare, se recomandă să le întindeți la soare după purtare.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si