Dr Vasile Astărăstoae dezleagă misterul cifrelor legate de pandemia de coronavirus

Cifrele făcute publice de autorități, fie că sunt de la noi din țară sau din străinătate, provoacă panică. Este vorba despre numărul de infectați cu COVID-19 și de cel al morților.

Author: C.L. marți 14 aprilie 2020 , 07:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Dr Vasile Astărăstoae scrie despre aceste cifre că le luăm ca și cum ar fi unele magice.

”Numerele atrag atenția (infectați, vindecați, decedați, carantinați, izolați), ca și cum ele ar conține revelații, afirmații despre viață și profeții despre viitor. Pe baza numerelor se construiesc scenarii, se fac prognoze, se fundamentează măsuri de izolare socială etc. Cei "patru cavaleri ai apocalipsei” (OMS, presa isterizantă, politicieni populiști și ONG-uri "progresiste”, puternic sponsorizate de grupuri de interese) ne bombardează zilnic cu un număr aparent înfricoșător - numărul de decese din fiecare zi a pandemiei. Dacă îl scoatem din context, într-adevăr, acest număr impresionează și justifică măsurile dure recomandate de OMS- acest templu al birocraților din sănătatea publică. Dar dacă privim din alt unghi, ne întrebăm: care este structura mortalității în plină pandemie COVID-19?

Citeste si: Epidemilogul Molnar Geza: „Fără nici o discuție acest vârf se repetă”

La 10 aprilie 2020 populația globului era de 7.776.850.103 locuitori. La această populație, în perioada 1 ianuarie -10 aprilie 2020, s-au înregistrat un număr de 16.229.044 decese, număr aproape egal cu numărul deceselor din aceeași perioadă a anului 2018 (16.159.133 decese). 

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Cauzele morții în 2020 au fost în ordine: boli cardiovasculare (aprox. 5 milioane cazuri), cancer (2.266.533 cazuri)... HIV/SIDA (463.933 cazuri)... malarie (270.703 cazuri)... gripa sezonieră (134.210 cazuri) etc. Și COVID-19? Penultimul loc, cu voia dumneavoastră, cu un număr de 97.595 decese (la 1.632.898 cazuri confirmate –număr mult mai mic decât în realitate din cauza netestării în masă). Cu alte cuvinte, 0,60% din mortalitatea generala. (surse WHO și worldometers.info).

Citeste si: ONU: Pandemia ar putea amenința furnizarea de alimente la nivel mondial

Dar această mortalitate de 0,60% a impus măsuri extreme, începând cu suspendarea drepturilor civile și terminând cu izolarea sau carantina a peste 4 miliarde de locuitori, cu impact negativ asupra vieții economice și sociale”, scrie dr Vasile Astărăstoae, într-un articol de pe pagina sa de socializare

Doctorul Vasile Astărăstoae, împotriva izolării și a carantinei! ”Am prins 6 pandemii”

Dr Vasile Astărăstoae, într-un interviu pentru Mediafax, a vorbit despre faptul că el nu înțelege izolarea și carantina generalizată.

Citeste si: Un veteran de război de 99 de ani s-a vindecat de coronavirus! A părăsit spitalul în ropotele de aplauze ale cadrelor medicale

Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro

Citeste si: Expresia nefericii de pe chipul lui Ben Afleck la Premiile Grammy 2023 a provocat isterie în rândul fanilor! Internauții au lansat glume pe seama apariției actorului- radioimpuls.ro

”Virusul nu merge cu pașaport. Nu putem să-l oprim la graniță. E cea mai simplă măsură. Să ne spălăm pe mâini, să evităm aglomerațiile. Carantina care s-a introdus în nordul Italiei tot n-a oprit virusul. Când mă uit și compar cu țările care nu au introdus nici o carantină văd că nu este nicio diferență(...) Măsurile trebuie să fie raționale.(...) Sistemul de sănătate să identifice persoanele vulnerabile. Orientativ avem o listă cu bolile cronice. Toată atenția trebuie îndreptată spre aceste persoane. Celelalte persoane care nu au aceste riscuri majore să își desfășoare o viață normală. Să evite aglomerațiile. Să păstreze distanța de 1 m jumătate și toată lumea să se spele pe mîini. Și prefereabil să poarte mască. E o boală și nimic altceva”, susține dr Vasile Astărăstoae, cel care mărturisește că în decursul activității sale, de circa 50 de ani, a prins 6 pandemii.

Citeste si: În plină epidemie de coronavirus, un celebru medic din România: ”Voi săruta icoanele”

Cine este dr Vasile Astărăstoae

Vasile Astărăstoae  este unul dintre cei mai cunsocuți medici legiști din România. A fost președintele Colegiului Medicilor din România și rector la Universității de Medicină și Farmacie din Iașimembru al mai multor organizații științifice naționale și internaționale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si