Dragobete 2021 data. Când se sărbătorește, de fapt, Ziua Îndrăgostiților la români. Tradiţii româneşti
Peste doar cinci zile, românii sărbătoresc „Ziua Îndrăgostiților” cu adevărat. Dragobetele este sărbătorit în fiecare an, pe data de 24 februarie. Cuplurile au prilejul de a-și exprima iubirea la intensitate maximă.

In articol:
Cu toții știm că ziua de Valentine`s Day, de pe 14 februarie, este o sărbătoare preluată de la americani. Românii sărbătoresc cu adevărat ziua iubirii de Dragobete, pe 24 februarie.
Citeste si: Când are loc Dragobetele, varianta românească a Valentine's Day
Miercuri, 24 februarie 2021, românii de pretutindeni sărbătoresc Dragobetele. Conform legendei de Dragobete, în această zi fetele și băieții se întâlnesc și astfel iubirea lor dăinuie tot anul, precum iubirea păsărilor ce se „logodesc” în această zi.
Cine a fost Dragobetele
Din moși, strămoși, se spune că Dragobetele era fiul Dochiei. El era astfel zeul dragostei și al bunei dispoziții. Zeul mai era denumit „Cap de Primăvară” sau „Cap de Vară” și de asemenea era identificat cu Cupidon. Cupidon este zeul iubirii în mitologia romană și Eros corespondentul lui în mitologia greacă.
Citeste si: VIDEO- Cadouri dulci de Ziua Îndrăgostiților
Dragobetele era numit și „Năvalnicul”. Acest nume venea de la faptul că era un fecior chipeș și iubăreț. El le făcea pe fete să-și piardă mințile. Un fel de Zburător metamorfozat apoi de Maica Domnului într-o floare.
Dragobetele - 24 februarie 2021.[Sursa foto: PixaBay]
Urmând modelul zburătoarelor, băieții și fetele se regăseau pe 24 februarie pentru a rămâne îndrăgostiți pentru tot restul anului. Dacă vremea era favorabilă, cuplurile se întâlneau și mergeau în pădure pentru a culege primele flori ale primăverii. Îndrăgostiții culegeau ghiocei și brândușe. Din zăpada netopită fetele își făceau rezerve de apă, cu care se spălau la anumite sărbători din timpul anului.
Citeste si: Dragobete 2021, tradiții și obiceiuri. Sărbătoarea românească a iubirii- 24 februarie
Dragobetele semnifică, de asemenea, venirea primăverii și trezirea naturii la viață.
Conform mitului de Dragobete, persoanele care participă la petreceri pe 24 februarie sunt ferite de boli și vor fi sănătoase pe parcursul anului.
Credințele populare sunt de părere că de Dragobete gospodarii primeau binecuvântarea cerească a Zeului Iubirii, oferindu-le bunăstare și belșug în case și gospodării.
Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Dragobete 2020. Vezi ce nu trebuie să faci dacă vrei să ai noroc în dragoste
Legenda Dragobetelui mai spune că apa de pe fragi avea proprietăți magice. Aceasta trebuia strânsă și folosită de către fetele nemăritate, făcându-le mai frumoase ca niciodată, atrăgând privirile băieților.
Ziua de 24 februarie 2021 îi face pe români să fie mai aproape unul de celălalt și să-și exprime iubirea mai ușor. Iubiți-vă și serbați cu bucurie ziua de Dragobete 2021.
Citeste si: De Valentine’s Day, îndulcește povestea ta de dragoste cu delicii de la Chocolat!