Drama teribila a unui mare campion roman! A ajuns in strada dupa ce i-a ars casa! Un roman celebru, Ionut Jaguarul, sare in ajurorul omului care isi arata acum doar medaliile

Emil Arseniu, mare atlet in anii comunismului, a ajuns acum un om al strazii

C.I., joi 13 septembrie 2018 , 15:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In 2016, opinia publica era impresionata de cazul unui mare sportiv roman! Brasoveanul Emil Arseniu, un fost mare atlet, in varsta de 74 de ani, castigator a zeci de competitii, ajunsese in strada, dupa ce casa in care locuia i s-a facut scrum.

Imobilul lui Emil Arseniu era situat chiar in centrul orasului de la poalele Tampei, in apropiere de Piata Sfatului, iar focul a distrus acoperisul, geamurile nu au mai existat si toate incaperile au afumate, astfel ca, de atunci, batranul a uitat ce inseamna sa stea pe un pat adevarat.

Un mare campion roman a ajuns sa cerseasca in strada! "Pensia lui este foarte mica"

“Doarme invelit intr-o folie pentru ca ploaia patrunde nestingherita. Pensia pe care o primeste nu este prea mare, astfel ca nu ii ajunge mereu pentru mancare, facturi si medicamente pentru sotia bolnava de cancer, care de atunci sta pe la rude”, povesteau la vremea respectiva oamenii care il cunosteau din perioada in care facea furori pe pistele de atletism!

Acum, la doi ani distanta de atunci, un alt mare campion a fost impresionat de barbatul care pare ca nu mai are nimic pe lumea asta decat medaliile castigate, pe care le tine cu mandrie la gat, chiar daca in acest moment este doar un om al strazii, caruia i se arunca din cand in cand cate un banut!

Ionut Jaguarul, finalistul primului sezon Exatlon Romania, incearca sa il ajute pe Emil Arseniu si tocmai de aceea, a si postat pe adresa lui de socializare o imagine cu fostul atlet, la care a adaugat si un comentariu!

“Fostul nostru multiplu campion european, Emil Arseniu nu mai inseamna nimic pentru mai marii tarii. Acum ceva ani de zile, acesta ducea sportul romanesc pe cele mai inalte culmi. Acum acesta locuieste pe strada, dupa ce un incendiu i-a distrus toata casa. A ramas doar cu medaliile si cateva poze de la curse”, sunt cuvintele la care foarte multa lume a reactionat.

Te-ar putea interesa si