Drob de Paște 2023. Rețeta delicioasă pe care trebuie să o încerci!

Drob de Paște 2023. Cel mai bun drob de miel are o reţetă ştiută doar de bunicile noastră. Iată care este cea mai simplă metodă de a prepara un drob de miel delicios!

Drob de Paște 2023. Drobul de miel este un preparat nelipsit de pe mesele românilor în ziua de Paște. Mai jos vă prezentăm o rețetă delicioasă de drob de miel pe care trebuie să o încercați acasă!

Ingredinte pentru cel mai bun drob de miel

1 kg maruntaie de miel – ficat, inima, plamani, rinichi, splina

2 cepe

3 legaturi de ceapa verde

150 g unt

Citește și: Trei rețete de prăjituri perfecte pentru Paște. Delicioase și simplu de făcut!

3 legaturi de usturoi verde

6 oua mari (sau numai 2, daca nu puneti smantana)

1 pahar de smantana

Verdeata (marar, patrunjel)

sare,

piper

1 prapur de miel

Modul de preparare al celui mai bun drob de miel

Primul pas este acela de a spăla prapurul și de a se lăsa în apă rece. Măruntaiele de meil se vor spăla de mai multe ori și se vor opări pentru puțin timp în apă în clocot.

Ulterior, organele de miel se vor fierbe timp de 30 de minute în apă sărată. După răcire, măruntaiele se vor tăia fin. De asemenea, tot mărunt se vor toca și legumele, ceapa, ceapă verde, usturoi verde, verdeață.

Citește și: Cinci rețete de prăjituri pentru Postul Paștelui. Delicioase și simplu de făcut!

Următorul pas este acela de a pune la călit ceapa.

După aceea se vor adăuga și restul compoziției și se va lăsa puțin timp la călit. Urmează să scurgeți de grăsime și să lăsați la răcit.

Urmează să bateți bine ouăle și să le amestecați cu restul compoziției. Ulterior veți adăuga și smântâna.

Prapurul se va scoate din apă și se va mai lăsa la scurs. După aceea, se va pune în tavă, iar compozișia se va înveli în el.

Se va pune la cuptor, iar apoi se dă la foc mic până când prapurul va deveni rumen.

Citește și: Rețetă friptură de miel. Secretul gospodinelor pentru friptura de la masa de Paște 2023

 


Autor

Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.

Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.

Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.

”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri