DSP a făcut zeci de controale în ultimele zile. Amenzile depășesc 100.000 de lei

Serie de controale pentru verificarea respectării normelor de prevenire a epidemiei în Dâmbovița, după creșterea accentuată a cazurilor de îmbolnăvire.

Author: Alex Dumitrescu vineri 17 iulie 2020 , 16:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

O treime dintre cei controlaţi au fost amendaţi pentru diverse abateri, cele mai multe legate de nerespectarea distanţei fizice şi nepurtarea măştii de protecţie.

Controalele DSP şi ale Poliţiei au avut loc în perioada 10-16 iulie şi au fost făcute în unităţi sanitare, centre rezidenţiale pentru persoane vârstnice, copii şi persoane cu dizabilităţi, saloane de înfrumuseţare, instituţii bancare, săli jocuri de noroc, terase alimentaţie publică, pieţe, supermarketuri, producători care comercializează alimente direct consumatorului final, producători/ambalatori alimente.

Citeste si: Avertismentul unui medic renumit: „O nație întreagă ne aflăm la marginea unui dezastru”

„În cazul a 21 de unităţi controlate au fost identificate neconformităţi la prevederile legale, în principal a celor referitoare la: păstrarea distanţei de siguranţă, purtarea măştii de protecţie, punerea la dispoziţia clienţilor a produselor biocide, triajul clienţilor la intrarea în unităţi comerciale, de servire a alimentelor/băuturilor, utilizarea de produse biocide avizate pentru punere pe piaţă. Pentru neconformităţile identificate, inspectorii sanitari au aplicat  21 amenzi contravenţionale, dintre care 16 amenzi în valoare de 117.500 lei”, a transmis, vineri, DSP Dâmboviţa.

Controalele în urma cărora au fost aplicate aceste amenzi au loc în contextul în care în judeţul Dâmboviţa s-a înregistrat, în ultima perioadă, o creştere semnificativă a numărului de infectări cu noul coronavirus, iar spitalele din judeţ au ajuns în situaţia de face cu greu faţă numărului mare de bolnavi. 

Citeste si: Focar de infecție printre românii din Marea Britanie. Zeci de persoane au fost infectate. Avertismentul autorităților române

”Având în vedere contextul epidemiologic actual, precum şi creşterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus în judeţul Dâmboviţa, facem din nou un apel la responsabilitate şi respectarea măsurilor de protecţie stabilite de autorităţi”, precizează autorităţile din domeniul sănătăţii publice din acest judeţ.

În judeţul Dâmboviţa s-au confirmat 1.113 cazuri de infectare cu noul coronavirus. 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Momente dramatice la Survivor Romania 2021! Cine este eliminat in lacrimi din... Momente dramatice la Survivor Romania 2021! Cine este eliminat in lacrimi din competitie dintre Stefan Ciuculescu, Raluca Dumitru, Andrei Dascalu si Marius Craciun
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si