Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci: Ce nu ai voie să faci în această zi?

Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci. Iată ce sărbătoare este și ce nu ai voie să faci în această zi!

Author: Alina Raducu miercuri 15 septembrie 2021 , 17:13

Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci: Ce nu ai voie să faci în această zi?
Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci: Ce nu ai voie să faci în această zi?
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

“Cuvântul Crucii, pentru cei pieritori, nebunie este. Iar nouă celor ce ne mântuim, puterea lui Dumnezeu este” (I Corinteni 1, 18).

Ce nu ai voie să faci în duminica după Înălțarea Sfintei Cruci?

Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci. Potrivit crestinortodox, evanghelia rânduită trebuie citita în Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci are ca temă urmarea lui Hristos. Prima lucrare în urmarea lui Hristos sau în cultivarea comuniunii de viaţă cu El este lepădarea de sine. A doua este asumarea sau luarea crucii, iar a treia este împlinirea voii lui Hristos în viaţa omului.

Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci: Ce nu ai voie să faci în această zi?
Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci: Ce nu ai voie să faci în această zi?

Citeste si: Rugaciune de Taierea Capului Sf. Prooroc Ioan Botezatorul

Totodată, în sâmbăta după Înălțarea Sfintei Cruci, sunt prăznuiți mai mulți sfinți, Sf.

Mc. Trofim, Savatie și Dorimedont.

Sfinții Mucenici Trofim, Savatie și Dorimedont au trăit pe când la Roma împărăteasa Probus împăratul (276-282), deci pe vremea când încă erau prigoniți creștinii, iar în Antiohia stăpânea dregătorul Eliodor. Deci, pe când se săvârșea praznicul zeului Apolo, din părțile din afară de cetate, veniră în Antiohia doi oameni neștiuți, Trofim și Savatie, creștini dreptcredincioși și închinători și Dumnezeului celui adevărat.

Și, văzând prăznuirea cea pierzătoare de suflete a păgânilor, n-au voit să intre și să se veselească cu dânșii, zicând: „Suntem creștini și nu se cade nouă a veni la ospețe păgânești”.

Din tradiție se știe că duminica este ziua în care omul se odihneşte, se gândeşte la Dumnezeu şi la viitorul lui. Această zi ne aduce aminte că avem un scop pentru care trăim aici pe pământ.

Astfel, duminica nu avem voie nici să spălăm, nici să calcăm, nici să facem curăţeni e, deci este păcat să facem orice ce înseamnă "muncă".

Citeste si: Când începe Postul Crăciunului 2021?

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
BUCUREȘTIUL, la un pas de carantina de noapte. Reguli speciale pentru nevaccinați. La... BUCUREȘTIUL, la un pas de carantina de noapte. Reguli speciale pentru nevaccinați. La cât a ajuns rata de infectare COVID în București?
spotmedia.ro
Aceasta este imaginea la cea mai mare rezoluție realizată vreodată cu Luna, de pe Pământ Aceasta este imaginea la cea mai mare rezoluție realizată vreodată cu Luna, de pe Pământ
spotmedia.ro
Ce restricţii s-au impus în fiecare localitate roşie din jurul Capitalei. În multe... Ce restricţii s-au impus în fiecare localitate roşie din jurul Capitalei. În multe ”economia a fost închisă” sau e aproape să se închidă
b1.ro
S-a aflat deja cine a câştigat Asia Express, sezonul 4, la Antena 1. Ai fi pariat pe... S-a aflat deja cine a câştigat Asia Express, sezonul 4, la Antena 1. Ai fi pariat pe această echipă?
infoactual.ro
Apar medicamente pentru tratamentul COVID. Noul medicament este în faza finală de testare Apar medicamente pentru tratamentul COVID. Noul medicament este în faza finală de testare
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
evz.ro
Scenariu sumbru pentru zilele următoare. Valeriu Gheorghiță, vestea care dă România... Scenariu sumbru pentru zilele următoare. Valeriu Gheorghiță, vestea care dă România peste cap. E crunt ce se întâmplă
doctorulzilei.ro
Atenție! Nu reîncălziți aceste alimente! Devin toxice și dezvoltă compuși cancerigeni Atenție! Nu reîncălziți aceste alimente! Devin toxice și dezvoltă compuși cancerigeni
romaniatv.net
Revin AMENZILE şi declaraţiile pe propria răspundere din starea de urgenţă Revin AMENZILE şi declaraţiile pe propria răspundere din starea de urgenţă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si