Rugaciune de Taierea Capului Sf. Prooroc Ioan Botezatorul

Pe 29 august, creștinii prăznuiesc Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Aceasta sarbatoare este un îndemn la pocăinţă, la schimbarea minţii, în vederea inaintării pe drumul Împărăţiei lui Dumnezeu.

Author: Catalina Popa joi 26 august 2021 , 13:24

rugaciune taierea capului sf ioan botezatorul
rugaciune taierea capului sf ioan botezatorul
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rostește cu credință această rugăciune puternică de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Rugaciune taierea capului sf ioan botezatorul

“Sfinte Ioane, Înainte-mergătorule, frumuseţea cerului şi bucuria pământului, cel ce prin tăierea capului tău pământul întreg l-ai sfinţit, primind această smerită rugăciune a noastră, izbăveşte-ne din toate nevoile şi ne scoate din chinul ce va să fie, pe noi, cei ce te lăudăm cu credinţă şi nădejde. Ca unul ce stai înaintea scaunului lui Hristos, ajută-ne să-i biruim pe vrăjmaşii văzuţi şi pe cei nevăzuţi. Izbăveşte-ne din tot necazul şi, având îndrăznire către Domnul, fereşte-ne de ispitele acestui veac. Dăruieşte-ne nouă, Sfinte Ioane Proorocule, putere din cer şi, ca unul ce eşti făclie strălucitoare, luminează-ne pe noi, cei ce alergăm la slăvita prăznuire a trecerii tale la Domnul.

Amin!”

Citeste si: Sărbătoare 29 august 2021: Ce nu ai voie să faci de Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul?

rugaciune taierea capului sf ioan botezatorul
rugaciune taierea capului sf ioan botezatorul

Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul- traditii si obiceiuri

Citeste si: Calendar ortodox 27 august 2021: Ce sărbătoare este vineri?

In ziua de 29 august, cand praznuim Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul, exista credinta in popor ca nu trebuie sa se foloseasca cutitul, totul se rupea cu mana. In popor se vorbea si de inceperea unui post, numit "de la cruce pana la cruce", un post care tinea pana pe 14 septembrie (Inaltarea Sfintei Cruci), neconsemnat in calendarul crestin, care avea rolul de a-i curati pe cei care au savarsit omoruri sau alte pacate grave.

Tot in popor era intalnita si interdictia de a taia si manca fructe si legume cu forma rotunda, de exemplu pepenele nu era consumat in aceasta zi. Subliniez ca aceste obiceiuri nu au legatura cu Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie, deci, nu trebuie respectate.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si