După coronavirus o altă nenorocire lovește România! Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut anunțul

Potrivit prognozei agrometeorologică publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie, România va fi lovită de un val de secetă.

Catalina Popa, joi 01 octombrie 2020 , 11:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Deși toamna este sezonul ploios și pământul are multă nevoie de apă, în perioada 1 – 7 octombrie, în Maramureş, Crişana, Oltenia şi Dobrogea, dar şi în cea mai mare parte a Banatului şi Munteniei, unde conţinutul de umiditate va prezenta valori deosebit de scăzute.

Citeste si: Iarnă grea pentru bucureșteni. Nicușor Dan: O să avem foarte multe avarii peste iarna asta, este absolut clar

„În stratul de sol 0-20 cm ogor, rezerva de umiditate se va situa în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim şi optime pe suprafeţe agricole extinse din Moldova şi Transilvania, local în nordul, nord-vestul, vestul şi sudul Munteniei, izolat nord-estul Banatului. Conţinutul de umiditate va prezenta valori scăzute (secetă pedologică moderată) şi deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică şi extremă), în Maramureş, Crişana, Oltenia şi Dobrogea, cea mai mare parte a Banatului şi Munteniei, local în sudul, centrul şi izolat estul Moldovei, centrul şi estul Transilvaniei”, menţionează specialiştii ANM.

Citeste si: Clotilde Armand reacționează în scandalul fraudării alegerilor. “Cel care duce sacul este șoferul lui Daniel Tudorache”


Culturile agricole, grav afectate

De asemenea, în zilele fără precipitaţii, lucrările agricole de sezon, respectiv recoltarea, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, arături, pregătirea patului germinativ şi semănat se vor desfăşura în bune condiţii. Agrometeorologii recomandă continuarea lucrărilor de semănat la cerealierele de toamnă în epoca optimă (15 septembrie – 20 octombrie), îndeosebi pe arealele agricole cu o aprovizionare satisfăcătoare cu apă în stratul arabil al solului.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si