Se renumără voturile! Anunţul făcut de Biroul Electoral Sector 5

Biroul Electoral de Circumscripţie al Sectorului 5 a admis cerile PSD Sector 5, PNL Sector 5, Alianţei USR PLUS şi Asociaţiei Pro Rom Europa privind renumărarea buletinelor de vot din anumite secţii.

Andreea Stoica, miercuri 30 septembrie 2020 , 19:19

Alegeri locale 2020
Alegeri locale 2020
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Hotărârea de admitere a cererilor de renumărare a voturilor poate fi atacată în termen de 24 de ore de la afişare la biroul electoral ierarhic superior, sub sancţiunea nulităţii.

PSD Sector 5 a cerut renumărarea buletinelor de vot pentru alegerea primarului şi a Consiliului Local la Sectorul 5 Bucureşti, iar PNL Sector 5 renumărarea buletinelor de vot pentru alegerea primarului şi a Consiliului Local la Sectorul 5, precum şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Alianţa USR PLUS a solicitat renumărarea buletinelor de vot din secţiile de votare nr. 840, 893, 915, 844, 883 şi 910 aflate pe raza circumscripţiei electorale a Biroului Electoral de Circumscripţie Electorală a Sectorului 5.

Asociaţia Pro Rom Europa a cerut renumărarea tuturor buletinelor de vot din cele 197 de secţii de vot din Sectorul 5.

Alegeri locale 2020
Alegeri locale 2020

''Având în vedere votul majoritar exprimat în şedinţă, Biroul Electoral de Circumscripţie a Sectorului 5 Bucureşti hotărăşte: admite sesizările Organizaţiei Sector 5 Bucureşti a Partidului Social Democrat, Organizaţiei Sector 5 Bucureşti a Partidului Naţional Liberal, Alianţei electorale USR PLUS şi a Asociaţiei Pro Rom Europa, (...) din data de 29.09.2020'', se arată în hotărârea postată pe site-ul Biroului Electoral de Circumscripţie.

La Sectorul 5, după numărarea a 97,30% dintre voturi, Cristian Popescu Piedone are 28,08%, Daniel Florea (PSD) - 25,64%, iar Cristian Băcanu (PNL - USR PLUS) - 25,24%.

Biroul Electoral Central a respins solicitările PSD de renumărare a voturilor din Sectorul 1

Pe de altă parte, Biroul Electoral Central a respins solicitările PSD de renumărare a voturilor din Sectorul 1.

Solicitarea a fost depusă de candidatul PSD, Daniel Tudorache. Candidatul PSD, Daniel Tudorache, susține că BEC nu a intrat pe fondul solicitării pentru că o decizie trebuie luată de Biroul Electoral de Sector. Potrivit rezultatelor parțiale, Primăria Sector 1 a fost câștigată de candidatul USR-PLUS, Clotilde Armand, la o diferență de peste 1.000 de voturi.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si