După doi ani de la moartea lui George Floyd, Biden a semnat un ordin executiv privind reformarea organelor de poliţie federale și locale

Preşedintele american Joe Biden a semnat, miercuri, un ordin executiv privind reformarea forţelor de poliţie federale şi locale, la doi ani de la moartea lui George Floyd, informează Reuters.

Author: Laura Macovei joi 26 mai 2022 , 12:48

După doi ani de la moartea lui George Floyd, Biden a semnat un ordin executiv privind reformarea organelor de poliţie federale și locale

După doi ani de la moartea lui George Floyd, Biden a semnat un ordin executiv privind reformarea organelor de poliţie federale și locale

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ordinul solicită tuturor agenţiilor federale să îşi revizuiască politicile referitoare la uzul forţei, creează un registru naţional al ofiţerilor concediaţi sub acuzaţii de abateri şi instituie alocarea de subvenţii cu rolul de a încuraja poliţia naţională şi pe cea locală să restricţioneze strangularea şi imobilizarea gâtului.

Decretul reprezintă ” o măsură a ceea ce putem face împreună pentru a vindeca însuşi sufletul acestei naţiuni, pentru a aborda trauma profundă a fricii, epuizarea resimţită cu precădere de afro-americanii, sentimente pe care le trăiesc de generaţii întregi ”, a declarat preşedintele Biden.

Citeste si: Ce pedeapsă va primi Derek Chauvin. Fostul polițist găsit vinovat de uciderea lui George Floyd este încătușat

Biden a învinovăţit Congresul pentru incapacitatea de a aproba legi mai stricte în privinţa armelor, în contextul atacului armat care a vizat şcoala primară din Texas, incident soldat cu 21 de morţi, printre care 19 copii.

Unde este coloana vertebrală? Unde este curajul de a face faţă unei propagande foarte puternice ”, a spus el, referindu-se aparent la propaganda asupra armelor şi la opoziţia republicană cu privire la impunerea de restricţii mai stricte asupra armelor.

Decretul Casei Albe restricţionează intrarea organelor de poliţie fără mandat pe proprietăţi private la un set limitat de circumstanţe.

Cazul lui George Floyd a stârnit controverse

George Floyd, un afro-american suspectat că a folosit o bancnotă contrafăcută, a fost ucis de Derek Chauvin, un ofiţer de poliţie alb din Minneapolis.

Citeste si: S-a dat verdictul în cazul uciderii lui George Floyd. Moment istoric în SUA

El s-a aşezat cu piciorul pe gâtul lui Floyd, omorându-l prin strangulare, pe 25 mai 2020, în timp ce alţi trei ofiţeri priveau inerţi. Incidentul a declanşat un val de proteste faţă de discriminarea rasială, cu câteva luni înainte ca Biden să fie ales.

Chauvin a fost condamnat anul trecut la 22 de ani şi jumătate de închisoare pentru omucidere.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si